JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Virgilio, fins l´octubre, a la galeria Joan Prat

bonart - 26/08/09

Virgilio 2443La galeria Joan Prat presenta, fins l'octubre,  Virgilio (1914–1947). El gran desconegut. Tot i haver nascut a Olot, ciutat coneguda per la seva escola paisagística, el seu interés per la pintura va anar molt més enllà. Amb un estil que s'ha definit com a postcubisme o abstracció geomètrica, amb influències de pintors com Picasso o Juan Gris, Virgilio ha estat durant molts anys el gran desconegut de la pintura catalana de la primera meitat del segle XX. De molt jove es va traslladar a Barcelona, on s'havien desenvolupat importants moviments d'avantguarda com ara el cubisme. Després es va instal·lar a Madrid, atret per la seva gran activitat artística.

Virgilio 2444

Al 1936, amb l'esclat de la Guerra Civil, va tornar a Catalunya on primer va col·laborar amb tasques propagandístiques per la causa republicana i després va ingressar a al FAI. Després d'haver lluitat al front d'Aragó i la derrota republicana, va ser traslladat a un camp de concentració francès del qual va poder escapar per viatjar fins a París, ciutat on entra en contacte amb pintors com Picasso, amb poetes com Jaume Sabartés i on exposa les eves primeres obres en una mostra col·lectiva a la galeria  Castelucho. Abans de l'esclat de la Segona Guerra Mundial, va haver de ser ingressat en un hospital on li vand etectar tuberculosi; va ser aqui on va conèixer la que seria la seva muller. Es van traslladar al sud de França, on junt amb molts altres artistes exiliats, va intentar continuar la seva producció artística. Va exposar alguns de les seves obres a Tolouse. Degut a les dificultats econòmiques d'uns temps de guerra, va pintar sovint sobre uns materials de poca qualitat que li donen una gran personalitat des d'una perspectiva actual.

Ni la seva precària situació ni el seu delicat estat de salut van aconseguir que Virgilio deixès de pintar fins a la seva prematura mort només tenia 33 anys. Junt amb les seves obres ens quedarà l'etern dubte sobre la magnitud del podia haver esdevingut continuació d'aquest valuós projecte artístic.

Galeria Joan Prat

C/ Hospici, 11, 2n   17800 Olot - Girona -  (Spain)

www.joanprat.com

 

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...