0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

CARLES DELCLAUX PRESENTARÀ EL TAPIS ENCARREGAT PER DUODA

bonart - 02/11/09

 

DelclauxCARLES DELCLAUX PRESENTARÀ EL PROPER DESEMBRE EL TAPIS ENCARREGAT PER DUODA A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA. 

Carles Delclaux presentarà el proper dia 10 de desembre a les vuit de la tarda el tapis de la instal.lació Heloïse a l’escala noble de la Universitat de Barcelona junt amb una instal.lació d'Elena del Rivero i la projecció de l’artista Marta Vergonyós. Aquest tapís va ser encarregat ara fa un any per  les responsables del projecte del centre de recerca Duoda de la Universitat de Barcelona, Remei Arnaus i Assumpta Bassas. Segons Delclaux “aquest tapis que és la feina d’un any jo l’he fet amb set  mesos treballant els caps de setmana i  havent de renunciar a fer vacances”. Per Delclaux la creació d’aquest tapis  simbolitza  “la celebració dels quaranta anys de ser responsable de l’escola catalana del tapis”.

Delclaux2Els materials que ha utilitzat Delclaux per dur a terme la seva obra han estat sedes que ha barrejat mestrement amb fils d’or, de plata i de lli. “Elena del Rivero va venir expressament des de Nova York per comentar la gama de colors” ha remarcat  el mestre tapisser. Per altra part,  les lletres bordades en el tapis són gòtiques i la mida total de l’obra  és de 11 m2 ( 3 x 33 d’amplada per 3 x 33 d’alçada). 

delclaux 3El tapis és una al.legoria i un reconeixement a la dona universitària i alhora és un recordatori a la història fantàstica d’un gran  amor entre Eloïse i Avelard. Una vegada instal.lat a la Universitat de Barcelona “aquest tapis quedarà com un estandar per Duoda” ha assenyalat l’artista. Alexandra Planas.

Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1