FCC-Segell-banner4
S\'exposen els cartells que editava la discoteca Tráiler

Exposicions

S'exposen els cartells que editava la discoteca Tráiler

Impremta Pages - banner-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
L'associació LGTBI+ Gay Sitges Link ha muntat una exposició a la seu de Joan Tarrida ( núm. 1 , 1r ) que recull alguns dels cartells que editava la discoteca Tráiler per promoure les festes que realitzava: festa de l'Escuma, festa Negra, La española. També els de Carnaval.

L'exposició s'emmarca en el programa de recuperació de la memòria del col·lectiu gai a Sitges. Ha comptat amb la col·laboració de l'arxiu històric de Sitges, que havia guardat alguns pocs però significatius com per exemple els de Galaxi, la boite que va ser l'antecedent de la primera disco Gai a tot l'Estat Espanyol.

L'exposició compta amb la participació especial de Eretic Radical () amb la instal·lació Autoretrat acompanyada del fanzine Espellar Mascle, realitzada en tècnica de pirogravat, aquesta obra fou exposada al Miramar l'abril de l'any passat ( 2018) amb motiu de l'exposició d'aniversari dels 21 anys del Taller de Núria Corretgé.

La regidoria de Cultura ha donat suport a a aquesta iniciativa de recuperació de la memoria Gai de Sitges, un projecte que a hores d'ara és incipient i que està en progrés amb l'objectiu de reunir els elements efímers que dibuixen les activitats i la vida social a partir dels anys vuitanta del segle XX. El març de 1980 és la data de la inauguració de Tráiler, la disco gai d'estètica industrial que prenia model de Studio 54 a Nova York.

L'Associació GLS ha programat aquesta mostra dins dels actes de l'Orgull Cultural Sitges 2019, que conjuga art, activisme i participació. El cartell ha estat encarregat a l'artista sitgetana Cute Martina que ha fet una interpretació divertida i transgressora dels gegants i gegantes, moros i cristians, mores i cristianes.

Els organitzadors agraiexen la col·laboració de Luis del Tráiler i Mackey en la recuperació d'aquests cartells emblemàtics a la vegada que des de GSL es fa una crida per a rescatar i poder arxivar els elements efímers que són objectes significatius i testimonis físic interessants en l'estudi de la història de Sitges , la dels gais i lesbianes i també de tots els altres col·lectius que han gaudit del clima de tolerància i acceptació que la vilka els ha procurat quasi sempre.

L'exposició restarà oberta fins al 30 de juny al Centre LGTBI+ de Gay Sitges Link Joan Tarrida 1, 1, 1.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021