FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"José Guerrero. Pelegrinatge (1966-1969)" al Museu d'Art Abstracte Espanyol

bonart conca - 11/06/19
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_Viladot_Bonart_360x356
El Museu d'Art Abstracte Espanyol inaugura el 14 de juny a les 12 h., l'exposició José Guerrero. Pelegrinatge (1966-1969), que romandrà oberta fins al pròxim 29 de setembre. L'exposició, realitzada en coproducció amb el Centre José Guerrero, està lligada a la programació que la Fundació Joan March desenvolupa en els seus dos museus per tal d'investigar aspectes poc coneguts al voltant dels artistes que formen part de la seva col·lecció, com és el cas de José Guerrero. 

La mostra presenta més de 60 obres de l'artista, entre llenços, dibuixos i obra gràfica, a més de documentació, fotografies i la projecció d'una pel·lícula de l'artista treballant en el seu estudi. L'exposició pren el títol d'un dels olis que s'exhibeixen, pelegrinatge (1969), que remet tant al poema lorquià Els pelegrinitos com al propi pelegrinatge de l'artista granadí entre dos continents.

Gairebé vint anys després que José Guerrero abandonés Espanya «perseguint la modernitat», el 1966, el pintor va tornar amb la seva família al seu país d'origen, on es va establir durant tres anys. Dos fets clau van convèncer a Guerrer de la conveniència de la seva tornada: l'obertura de la galeria de Juana Mordó a Madrid el 1964 i la trobada amb Fernando Zóbel, que s'inauguraria el Museu d'Art Abstracte Espanyol de Conca en 1966 precisament. I tres llocs, tres atmosferes, van ser decisius en aquests anys: Madrid, Nerja -on va adquirir i rehabilitar un modest cortijo-, i Conca -on es va integrar a la comunitat d'artistes al voltant del museu-. Es tracta d'un període breu però molt fructífer per a ell, ja que va aconseguir llavors una maduresa determinant per a la resta de la seva obra. El seu retorn va posar fi a un cicle, i va donar pas a una època que li va servir per autoafirmar i guanyar confiança abans de tornar a Nova York, on va imprimir un nou gir a la seva pintura.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner