0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

´Teranyines urbanes´ de Jordi Bosch ´Barraca´

bonart - 15/03/10

El passat dissabte, dia 13 de març a la una del migdia es va dur a terme la inauguració de l’exposició Teranyines Urbanes de l’artista Jordi Bosch, conegut amb el psedònim de “Barraca” en el restaurant de Can Ginebreda de Porqueres. La mostra va comptar amb la presència de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i d’una cinquantena d’amics i coneguts de l’artista.

Aquesta mostra, que la va iniciar a principis del 2008, consta d’una sèrie de dotze cuadres de diferents mides i tamanys que decoren les parets del restaurant, on s’hi celebren concerts, cicles de cine, tallers, sopars temàtics, entre altres activitats. La tècnica utilitzada és l’oli sobre tela i representa formes cúbiques. Bosch, que també exerceix la regidoria d’urbanisme del consistori banyolí, afirma que “ aquestes formes em permeten expresar amb la pintura una realitat que hauria d’ordenar quan estic treballant de regidor”. En la seva obra el tema del color és molt important i sobretot destaca el blanc, el negre i el seu traç. L’artista banyolí no havia expossat des del 2004 ja que segons ell “expossar és molt complicat” i afegeix que “encara em queden moltes coses per dir en aquesta sèrie”. Finalment, l’artista ha assegurat que quan estigui avorrit intentarà buscar nous registres per completar la seva obra.  Per la seva part, el propietari del parc, Xicu Cabanyes es va mostrar “molt satisfet” de rebre l’exposició de Bosch. Actualment, Cabanyes està acabant de produir en el seu taller una sèrie molt original d’escultures de fusta que reprodueixen l’aparell reproductor femení.

El parc de Can Ginebreda -conegut popularment com "el bosc d' en Xicu"- es troba al municipi de Porqueres, a uns sis quilòmetres de Banyoles , a la carretera que va a Olot per Santa Pau i és un espai a l’aire lliure on s’hi mostra nombroses  obres d’art i especialment escultures de caire eròtic. Alexandra Planas.

banner-oro-180x180-geneBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88