Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Jordi Barnadas desmenteix la seva participació en el projecte de la Fira de Barcelona

bonart - 05/05/10
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

En resposta a l´article publicat al número del mes d´abril de bonart Fires d´art a Catalunya realitat o utopia, Jordi Barnadas, galerista i president del Gremi de Galeries de Catalunya, desmenteix la seva participació en el projecte de la Fira de Barcelona tal i com es suggereix en l´article signat per Albert Mercadé.


bonart.- Què en pensa del que s’està fent?


Jordi Barnadas.- Quantes més fires millor, una mica com Madrid on estan proliferen. Però voldria desmentir que la fira que promou Fira de Barcelona hi estigui jo involucrat, ni com a galerista ni com a president del  Gremi de Galeristes. No hi tinc absolutament res a veure.


b.a.- Doncs no deixa de ser estrany, que el gremi amb més associats no estigui representat?


J. B.- Vam demanar per carta ser-hi presents, però no van acceptar. Volien ser independents d'associacions i de gremis. Per una altra banda, vull puntualitzar que Marc Doménech, des d'abans de la nit del galerisme, ja no forma part de la junta del gremi, va dimitir com a  vicepresident de la junta per voluntat pròpia.


b.a.- Com  creus que es podria solucionar el conflicte d´interessos entre els diferents agents participants en la fira?


J.B.- És molt difícil muntar una fira on tothom estigui content. En el cas que la fira sigui molt restrictiva, el gremi s'oposarà amb totes les seves forces ja que les ajudes provenen del sector públic, aquest sector està molt cansat de que es pagui la festa d'un pocs.


b.a.- Quins creu que han estat els motius pels quals no hi han hagut fires a Catalunya i a Barcelona?


J.B.- Manca de lideratge polític i manca de cohesió entre galeristes.


b.a.- Quina opinió té sobre la eficàcia d´iniciatives com la Tardor de l'Art (estructurada en quatre grans esdeveniments, cadascun dels quals és organitzat per una associació de galeries diferent)?


J.B.-Va anar molt bé i esperem que tingui continuïtat. Una flor no fa estiu.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1