banner-elscatala-817x88px
Bacus, les màscares del déu, al Museu d\'Arqueologia de Catalunya

Notícies

Bacus, les màscares del déu, al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Impremta Pages - banner-180x178Gif_Viladot_180x180_2
Del 15 de juny a 15 de setembre de 2019, el Museu d'Arqueologia de Catalunya acull una exposició de Bacus. Bacus és el déu del vi, del teatre i de la fecunditat. Equivalent al grec Dionís, recull també tradicions molt antigues i aglutina altres divinitats. Capaç d’encomanar el furor, la passió i el frenesí, representa els aspectes més irracionals de l’ésser humà per contraposició al sentit de l’ordre i de la mesura encarnat per Apol·lo. L’exposició ens descobreix els orígens del déu –l’últim que ingressà a l’Olimp-, les seves gestes, la composició del seu seguici, el seu paper en l’origen del teatre, els elements que el simbolitzen i el seu marcat caràcter de divinitat domèstica.

La mostra ha estat produïda i comissariada pel Museu de Badalona, per aquest motiu inclou peces del Museu de Badalona, algunes de qualitat excepcional, i una cinquantena d’objectes procedents d’altres museus catalans, com el mateix MAC-Empúries,  que testimonien l’arrelament d’aquesta divinitat en la societat de l’època romana i que permeten descobrir totes les màscares d’aquest déu polièdric i complex.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells