banner-elscatala-817x88px
Art i arquitectura a l\'interior d\'Aragó

Exposicions

Art i arquitectura a l'interior d'Aragó

220317_Verdu_Bonart-180x180Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Fins al novembre de 2019, a Solo Houses de Cretas (Terol), Eva Albarrán i Christian Bourdais, galeristes parisencs fundadors de la seva galeria a Madrid (2018) i creadors de  Solo Houses (2012) —l'insòlit espai arquitectònic situat a Matarraña (Baix Aragó)— mostren en el primer Solo Summer Group Show una noció de galeria d'art com a espai de trobada i experimentació des dels seus inicis, més enllà de la seva concepció com a espai tancat d'exposició.

Aquesta primera mostra comptarà amb obres d'artistes que han assolit un gran reconeixement en el panorama internacional: Ugo Rondinone, Iván Argote, Barozzi Veiga, Christian Boltanski, Peter Downsbrough, Olivier Mosset, Fernando Sánchez Castillo, Pezo Von Ellrichshasen i Héctor Zamora.

Amb l'objectiu de confrontar l'art amb l'arquitectura i el paisatge, a banda de facilitar les noves experiències i formats per als arquitectes en sinèrgia amb l'entorn natural, Bourdais i Albarrán van endegar Solo Houses: la primera col·lecció d'arquitectura a Europa situada al costat del Parc Natural des Ports.

La iniciativa consisteix en un conjunt de quinze habitatges, immersos en plena natura i envoltats només d'ells mateixos. El disseny únic de cada casa és fruit de la invitació dels galeristes a dotze dels estudis d'arquitectura més innovadors del món, als quals van donar total carta blanca per a concebre les seves propostes. El camp obert entre aquestes cases es converteix ara en espai expositiu que posa en conversa l'art amb l'arquitectura i la natura circumdants.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021