MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

El Teatre-Museu Dalí, escenari de l´estrena mundial de Fantasia i Fantasia 2000 de Disney

bonart - 04/11/10
El Teatre-Museu Dalí de Figueres va ser escenari la nit del 4 de novembre de la presentació mundial de les pel·lícules Fantasia i Fantasia 2000 de Disney, que estaran disponibles per primera vegada en tecnologia Blu-ray a partir del 9 de febrer de 2011. Així mateix, es va projectarar el curtmetratge Destino, produït l’any 2003 a partir dels dissenys que va realitzar Salvador Dalí per encàrrec de Walt Disney l’any 1946. Amb motiu d’aquesta presentació mundial, la Fundació Dalí ha organitzat una mostra de petit format, a la Sala dels dibuixos, amb fons de la Fundació Dalí que il·lustren la intensa col·laboració entre els dos grans artistes per a la realització de Destino. A la mostra es projecta permanentment el curt Destino i s’hi exposen 27 peces: 1 oli, 1 aquarel·la, 15 dibuixos preparatoris, –10 són inèdits–, i 9 fotografies de Dalí en el procés de creació d’aquest material, del matrimoni Disney a Portlligat l’any 1957, i dels Dalí a Burbank (Califòrnia). També s’ha editat un fulletó divulgatiu adreçat a tots els públics sobre els continguts d’aquesta exposició.

Fantasia, 1940. Un llargmetratge d’animació d’avantguarda totalment en línia amb el surrealisme oníric i màgic de Dalí, coincidint amb l’època en què el pintor empordanès es va traslladar als Estats Units. Fantasia mostra un Walt Disney agosarat i innovador en el període d’entreguerres, i evoca la infància a Marceline, el poble natal de Disney, símbol d’una Amèrica idíl·lica i enyorada.

Context de l’exposició Dalí+Disseny=Destino. L’any 1946, l’art de Salvador Dalí i els dibuixos de Walt Disney es fusionen en un projecte de dibuixos animats titulat Destino. La col·laboració entre Dalí i Disney es materialitza en un contracte de feina que es firma el 14 de gener del 1946 i que té una durada de dos mesos. Al llarg d’aquest període, Dalí treballa de manera oficial als Disney Studios de la localitat de Burbank, Califòrnia, creant els dibuixos per a Destino. En aquest procés també hi intervenen dos col·laboradors de Disney, John Hench i Bob Cormack, amb qui Dalí idea i elabora les imatges que han d’il·lustrar la història d’amor narrada en el film. A la foto de Postius, els Disney a Portlligat.

Més informació  a la revista bonart  n. 134 (edició paper i edició digital) del mes de desembre del 2010.


GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180MG_Bonart-180x180px

Et poden
Interessar
...