BannerFCC_Bonart

Exposicions

Antoni Socías, entre l'art i la indústria al Museu del Calçat

Antoni Socías, entre l\'art i la indústria al Museu del Calçat
FM_Bonart-180x180px-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
Aina Ferrero Horrach - inca - 16/06/19
El Museu del Calçat i de la Indústria (Inca, Mallorca) acull l'exposició "Antoni Socías: entre l'art i la indústria" durant tot l’estiu i fins a principis de setembre. L'exposició és un exercici de revisió crítica de la pròpia producció de l'artista, a partir de la conjunció de diferents dissenys de sabates amb obres d'art directament relacionades amb ells i viceversa.

Antoni Socías (Inca, Mallorca, 1955) deixa traslluir en certa manera els seus orígens familiars vinculats molt estretament a la indústria del calçat a Inca, agrupant en genealogies d'idees diverses obres artístiques, que van inspirar al seu dia una de les col·leccions més torbadores de les mítiques sabates de la marca Make Up, creada el 1988 per Guillem Ferrer i annexionada a la marca Camper a l'any 1991.

Art i indústria del calçat es conjuguen feliçment en l'obra d'un artista que, precisament, defuig de manera deliberada i amb insistència del concepte d'unicitat de l'obra d'art; dels procediments de centralitat; de les facilitats comercials d'un estil captiu... La poètica del desdoblament és, de fet, una idea essencial a l'hora d'entendre aquesta mostra, l'eficàcia expressiva de la qual depèn en gran mesura de la relació que s'estableix entre els conjunts de peces, realitzades en diferents moments però absolutament subordinades i interdependents les unes de les altres.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza l'obra d'Antoni Socías és la seva habilitat per transitar a través de les seves pròpies creacions, com si pilotés una mena de màquina del temps amb capacitat per trencar totes les barreres de l'evidència. L'artista modifica, reorganitza, repensa i reutilitza idees, parts d'algunes obres i fins i tot obres completes del passat, que es converteixen en present i que es constitueixen al mateix temps en la llavor de noves creacions per a un futur incert. Fugir del convencional concepte d'evolució estilística obligada, resulta un pilar fonamental a l'hora d'identificar la producció d'aquest artista, que fa del procés de treball i de la reflexió contínua sobre la seva pròpia obra, una finalitat artística en si mateixa.

Antoni Socías ha combinat durant molts anys la seva tasca artística amb la feina de comunicador i/o dissenyador per a les marques Yanko o Camper i, ocasionalment, per Carmina Shoemaker. Ha exposat en múltiples països i la seva obra es pot trobar en col·leccions tan importants com les del Museu Nacional d'Art Reina Sofia, Museu Artium Vitòria, Es Baluard, Fundació La Caixa, Fundació Sunyol i Centre Galego d'Art Contemporània, entre moltes altres.

Et poden
Interessar
...