FCC-Segell-banner4
La Nit de la Premsa premiarà Vicent Sanchis i Saül Gordillo

Notícies

La Nit de la Premsa premiarà Vicent Sanchis i Saül Gordillo

bonart barcelona - 17/06/19
Nial nou-180x178Eude, generic
La Junta de l’APPEC editors de revistes i digitals ha concedit el Premi Comunicació als directors de la televisió i la ràdio pública catalanes, Vicent Sanchis, director de TV3, i Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio. Un reconeixement que els membres de la Junta els atorguen “com a denúncia de la repressió i com a defensa dels mitjans públics que ells dirigeixen”. En aquest sentit, l’APPEC posa en valor la capacitat de Sanchis i Gordillo de gestionar els mitjans públics en el context de repressió i vulneració de drets que ha viscut Catalunya i les seves institucions en els darrers anys, i que ha sigut especialment aferrissat en el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. De fet, tots dos periodistes estan processats pel jutjat número 13 de Barcelona juntament amb 28 persones més, i han hagut de fer front al pagament d’una fiança milionària.

El lliurament del guardó tindrà lloc durant la 19a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el dia 27 de juny, a les 20h, a l’espai Endesa de Barcelona, en un acte on s’atorgaran vuit reconeixements més a publicacions i professionals de la comunicació i la cultura. D’una banda, el premi a Millor Revista, que ja es va fer públic la setmana passada, i que enguany s’endú la revista de divulgació històrica Sàpiens, a més dels premis a Millor Publicació de Premsa i Millor Publicació Digital, que es faran públics en els propers dies. Els premis a les publicacions, els atorga un jurat format per una quinzena de reconeguts professionals del món de la cultura i la comunicació. Per la seva banda, la Junta l’APPEC editors de revistes i digitals concedeix els premis Societat i Cultura –a més del premi Comunicació, que reben Sanchis i Gordillo–.

L’APPEC editors de revistes i digitals

L’APPEC editors de revistes i digitals aglutina i representa a les més de 200 revistes i mitjans digitals dels Països Catalans. La #NitRevistesPremsa és l’acte institucional de l’entitat que aquest any arriba a la seva 19ena edició. L’esdeveniment té com a objectiu posar en valor la tasca de les publicacions dels Països Catalans amb l’atorgament de reconeixements en diferents categories.

La Nit és, també, un termòmetre de l’estat del sector i un espai de reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del nou país. La 19a Nit de les Revistes i la Premsa en Català tindrà lloc el dia 27 de juny a l’emblemàtic Espai Endesa de Barcelona, i donarà el tret de sortida les 20h amb l’escriptor Màrius Serra com a presentador.

A la imatge, Gordillo i Sanchís.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021