FCC-Segell-banner4
El MEAM i el Hoki Museum de Tòquio, una fructífera amistat

Notícies

El MEAM i el Hoki Museum de Tòquio, una fructífera amistat

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Hoki Museum de Tòquio, el primer dedicat exclusivament a la pintura realista en aquest país, exposa del 17 de maig a l’1 de setembre una petita representació de la seva col·lecció permanent del MEAM. Situat en un singular edifici d’estructura modular construït especialment per allotjar la col·lecció i guardonat amb el Premi d’Arquitectura Japonesa, fou inaugurat el 2010 sota el mecenatge de Masao Hoki. Actualment, té una col·lecció permanent de més de 400 obres de 40 pintors, dels grans mestres als artistes més emergents.

Viatge d’anada i tornada. La mostra és fruit d’un acord de col·laboració entre totes dues institucions, que permetrà l’intercanvi d’obres durant les pròximes temporades expositives. El museu barceloní presentà del 21 de setembre al 30 de novembre una exposició temporal que reuní l’obra dels 18 artistes més destacats del museu nipó: Sosuke Morimoto, Hiroshi Noda, Tadahiko Nakayama, Toshiro Aoki, Nobuyuki Shimamura, Osamu Obi, Fumihiko Gomi, Toshihiro Ohata, Masayuki Hara, Kenichiro Ishiguro, Ryo Shiotani, Atsushi Suwa i Takaya Fujita. L’exposició –la primera del Hoki Museum a l’estranger– es clausurà amb un gran èxit de públic, amb un total de 29.277 visitants durant els 64 dies que romangué oberta.

Seixanta obres. En aquesta ocasió, el museu nipó presenta una mostra de més d’una seixantena d’obres de pintors espanyols que integren el més representatiu del fons permanent del MEAM i de l’art contemporani figuratiu de l’Espanya del segle XXI. Realisme espanyol contemporani reunirà les obres dels artistes: Jorge Abbad-Jaime de Córdoba, Jacobo Alcalde Gibert, Felipe Alonso, José Manuel Cajal, Alejandro Carpintero, Francisco Carrillo, Gerard Castellví, Andrés Castellanos, Manuel Castillero, Antonio Cazorla, José Luis Ceña, Amaya Corbacho Martín, María José Cortés, Juan Manuel Cossío, Margarita Cuesta Pamies, Ángel Deangel, Antonio de Ávila, Pedro del Toro, Rosa Díaz, Jordi Díaz Alamà, Míriam Escofet, Ignacio Estudillo, José Francés, Iván Franco Fraga, Jorge Gallego, Juan Carlos Gil Gutiérrez, Golucho (Miguel Ángel Mayo), Manuel Huertas Torrejón, Manuel Hurtado Mateos, Paco Lafarga, Carmen Mansilla, Alejandro Marco, Carlos Marijuán, Pau Marinello, Fausto Martín, Constantino Mateos, Kike Meana, Edgar Noé Mendoza, Carlos Morago, Eloy Morales, Miguel Ángel Moya, Carlos Muro, Eduardo Naranjo, David Naylor, Juan Bautista Nieto, Mikel Olazabal, José Antonio Ochoa Calzada, Adonai Oliver, Adrià Pina, Susana Ragel, Fermín Ramírez de Arellano, Marcos Rey, Francisco Roa, Aurelio Rodríguez, Jesús María Sáez de Vicuña, Carlos Saura, Guillermo Sedano, Javier Torices, Jaime Valero i Dino Valls.

István Sandorfi. A més, el Hoki Museum organitzarà una exposició monogràfica dedicada al pintor hongarès István Sandorfi (1948-2007) amb fons del MEAM i com a continuació de la gran retrospectiva que el centre barceloní presentà la temporada 2018. Seran gairebé una vintena de pintures que mostren el peculiar estil de l’artista, una combinació de meticuloses tècniques realistes amb elements surrealistes.
L’intercanvi culminarà durant la tardor, en una gran exposició d’artistes espanyols i japonesos que es prepara al Museu d’Art de la Prefectura de Saga i que posteriorment viatjarà al Museu de la Ciutat de Setouchi.

A la imatge, Marina i Miles 2017. K. Meana.
Gisela Chillida

Gisela Chillida és escriptora d’art i comissària independent. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel* i Gretel*. Entre 2018 i 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals. Des de 2018 és resident a FASE Espai de creació i pensament, a L'Hospitalet de Llobregat.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura