SAC-Bonart-817x88

Exposicions

Gran retrospectiva de l'artista portuguesa Joana Vasconcelos al Kunsthal

bonart Rotterdam - 26/06/19
Gran retrospectiva de l\'artista portuguesa Joana Vasconcelos al Kunsthal
Peral_Banner-Bonart_180x180SAC-Bonart-180x180
Kunsthal Rotterdam presenta I'm Your Mirror, una impressionant exposició retrospectiva de l'artista portuguesa Joana Vasconcelos.

Del 20 de juliol al 17 de novembre del 2019 mostrarà més de trenta de les seves emblemàtiques escultures i instal·lacions des de 1997 fins a l'actualitat, incloent 'Lilicoptère (2012)', l'helicòpter banyat en or decorat amb cristalls de Swarovski i plomes d'estruç que va fer per a ella en solitari exposició al Palau de Versalles. De manera activista i feminista, i amb un profund respecte per la cultura i les tradicions portugueses, Vasconcelos dóna un gir a la pròpia producció. El resultat és una exposició seductora, divertida, exuberant i de vegades absurda en la qual res és el que sembla.

El Kunsthal està encantat de presentar aquesta exposició especial, organitzada pel Museu Guggenheim de Bilbao, a Espanya, en col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Serralves, Portugal i Kunsthal Rotterdam, un dels primers a Holanda.

Joana Vasconcelos és coneguda pel seu gran sentit de les proporcions, per l'ús magistral del color i per la selecció inusual de materials, com ara articles domèstics, rajoles de paret, tèxtils, medicaments, urinaris, telèfons, paelles i coberts de plàstic. Com una alquimista moderna, transforma objectes quotidians i tòpics de la societat de consum en obres d'art plenes de significat i simbolisme. Amagat sota l'aparent alegria de la seva feina es troben qüestions socials i polítiques com l'opressió, els drets humans, la immigració, la globalització, la identitat i el gènere. Vasconcelos explora diverses formes d’identitat de la seva obra, incloent-hi la identitat de les dones i les seves ambigüitats subjacents. Amb sinceritat i ironia, qüestiona les contradiccions socials i es basa en un gran nombre d'influències de la música, la literatura i l'artesania tradicional del seu país d'origen. Vasconcelos s'apropia de les conegudes icones portugueses i els dóna un gir, com ara la joia en forma de cor de Viana do Castelo i la sèrie d'animals de ceràmica de l'artista portuguès Rafael Bordalo Pinheiro, que cobreix amb treball de ganxet.


A la imatge, instal·lació de Joana Vasconcelos.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68