Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Finalitzen els treballs de conservació-restauració de la catifa històrica de Cañaveras

Finalitzen els treballs de conservació-restauració de la catifa històrica de Cañaveras
bonart madrid - 26/06/19
La Diputació Provincial de Conca va adjudicar el passat 17 de gener a la Fundació Real Fàbrica de Tapissos la neteja, consolidació i restauració d'una catifa històrica que es trobava a l'Ajuntament de la localitat de Cañaveras.

La peça en qüestió és una catifa de "nus turc" de finals del segle XVIII-principis del XIX teixida en tallers de Conca, que actualment pertany a la Germandat de la Mare de Déu de la Pineda. És de gran valor per als veïns de Cañaveras a l'estar basada la seva iconografia en la llegenda de l'aparició de l'esmentada verge a la localitat.

El procés de conservació-restauració s'ha centrat en diversos objectius. En primer lloc, la neteja de la catifa i l'eliminació d'anteriors intervencions que afectaven estructuralment a la peça. En segon lloc, la consolidació del teixit en estat fràgil amb la utilització del "punt de restauració", amb la intenció de frenar el deteriorament. Finalment, s'ha dut a terme la reintegració de les llacunes per completar els motius decoratius, mimetitzant el teixit original de la catifa mitjançant procediments tècnics no invasius i seguint els principis de compatibilitat de materials, llegibilitat i diferenciació.

L'equip de la RFT s'ha encarregat també del muntatge de la catifa en col·laboració amb Cases de l'Alcarria S.L. L'ermita edificada en honor a la seva patrona, la Verge de la Pineda, albergarà a partir d'ara aquesta peça històrica.
Banner-Eggleston-180x180px_v1-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...