Expo Josep Coll 2022 baner
Els campus d’estiu omplen la Universitat de Girona

Notícies

Els campus d’estiu omplen la Universitat de Girona

Baner_Viladot_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178


És estiu i la Universitat de Girona (UdG) ha obert les seves portes a estudiants de secundària i batxillerat amb l’objectiu que se submergeixin en el món de la recerca. Més d’un centenar de nois i noies ja participen en diferents propostes que els permeten descobrir el vessant científic de la institució.

 

Aquest mateix dilluns s’han iniciat dues activitats: la 9a edició del Campus PreBAT i la 4a edició del Campus d’Estiu de Màgia i Ciència. El Campus PreBAT està adreçat a estudiants que han finalitzat 4t d’ESO. La iniciativa té la finalitat de despertar vocacions científiques a través d’activitats pràctiques relacionades amb els diferents àmbits de coneixement de la UdG. El campus ofereix als 40 participants una estada de cinc dies repartits entre els tres campus –Barri Vell, Centre i Montilivi– i el Parc Científic i Tecnològic.

 

Els participants del Campus PreBAT s’han immergit en un pla de treball que inclou tallers de videojocs, de sistemes d’informació geogràfica o de maquillatge de ferides i simulació clínica, entre d’altres. Una de les activitats més destacades ha estat el taller de cinema de ficció impartit pel professor de la Facultat de Turisme, Delfí Roca. En aquesta sessió, els estudiants han reproduït un rodatge, en concret, de la sèrie ‘Joc de trons’ a l’edifici de la UdG al carrer Alemanys (Campus Barri Vell). Els estudiants han pogut posar-se darrere i davant la càmera, vestits amb vestuari de l’empresa gironina especialitzada en espectacles Drakonia. El campus PreBAT clourà demà la seva edició amb un acte obert a les famílies a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

 

Una vintena de nois i noies de 16 a 18 anys estan descobrint, aquests dies, com amb la màgia es pot ensenyar i aprendre ciència, i com la ciència permet entendre la màgia. Tot plegat és possible al 4t Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, organitzat per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D), de la mà d’un equip de professors coordinats per Miquel Duran (UdG).

 

El Jove Campus de Recerca arribarà a la 12a edició de l’1 al 12 de juliol. Aquesta iniciativa de la UdG pretén despertar la curiositat científica dels joves que estan a les portes de convertir-se en universitaris. En aquest sentit, l’estada els proposa activitats i tallers per descobrir la recerca multidisciplinària de la institució i posa al seu abast eines i recursos que els permetin introduir-se en el món de la recerca i els facilitin, un cop conclòs el campus, avançar amb solidesa en el seu treball de recerca. Els participants s’introduiran en el món de la recerca de la mà d’investigadors de prestigi de la UdG, descobriran laboratoris i tallers, faran itineraris i visites científiques.

Finalment, els matins del 15 al 19 de juliol tindrà lloc la 7a edició dels “Tallers de Robòtica submarina – Campus PRESUB 2019” adreçat a 24 estudiants de 3r i 4t d'ESO de centres de secundària de les comarques gironines. En aquesta activitat, els estudiants dissenyaran i construiran un vehicle submarí teleoperat, i dissenyaran les eines necessàries per a portar a terme missions senzilles dins de l'aigua. L'activitat es porta a terme en el Centre d'Investigació en Robòtica Submarina del Parc Científic i Tecnològic de la UdG. 


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021