banner-elscatala-817x88px
Josep Guinovart, inspirador d\'artistes catalans al Reial Cercle Artistic

Notícies

Josep Guinovart, inspirador d'artistes catalans al Reial Cercle Artistic

180x180banner-elscatala-180x180px
El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) i Vermuts Miró, amb la col·laboració de la Fundació Espai Guinovart d'Agramunt inauguren el proper dijous 4 de juliol a les 19 hores l’exposició del III Certamen Miró&Art, al Reial Cercle Artístic de Barcelona. La mostra reunirà trenta-nou obres sobre diferents formats –aquarel·les, pintures, dibuixos, collages, fotografies, creacions digitals...– presentades per trenta-dos artistes de vint galeries catalanes, convocats a concurs per escollir la imatge que il·lustraria l'etiqueta de l'ampolla del Vermut Miró&Art - edició limitada 2019, varietat reserva que elabora Vermuts Miró.

Com a tret comú, totes les obres exposades estan inspirades en l'obra de Josep Guinovart, com a homenatge dels artistes de les galeries d'art catalanes a aquest quefer artístic pel desè aniversari de la seva mort. Visitar l'exposició és així una oportunitat única per fer-se una idea de com ha influït la figura de Guinovart i la seva obra en la creació artística contemporània. Mostra d'això és l'obra guanyadora, El dubte del títol de Núria Rossell —artista que treballa sota l'aixopluc d'AB Galeria d'Art—. El jurat la va escollir en valorar com va captar l'esperit de Josep Guinovart amb trets distintius de l'artista, com el joc que fa algunes de les seves peces amb la paraula Miró (com a admirador del pintor) concretament, amb la lletra O. A l'exposició es podrà contemplar de forma destacada j a la seva adaptació com a etiqueta de l'ampolla del Vermut Miró&Art - edició limita 2019, el qual es presentarà en primícia durant aquest acte.

Durant l'acte d'inauguració, Núria Rossell recollirà el premi de mans de representants de Vermuts Miró. Abans, presentarà la mostra Mònica Ramon, presidenta del Gremi Galeries d’Art de Catalunya, juntament amb d'altres representants institucionals.

A la imatge, l'obra El dubte del títol de l'artista Núria Rossell.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68