FCC-Segell-banner4
Artistes nternacionals s\'inspiren a Tossa per crear art contemporani

Notícies

Artistes nternacionals s'inspiren a Tossa per crear art contemporani

bonart tossa de mar - 06/07/19
Impremta Pages - banner-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Artistes internacionals contemporanis han escollit Tossa per inspirar-se a la població durant un mes emulant el que van fer fa anys Marc Chagall, André Masson, Georges Kars o Rafael Benet i que va convertir Tossa en la “Babel de les Arts”.

Concretament, i sota el projecte “AIR.CAT: Artists in Residence Catalunya”, dos mentors del projecte –Gerard Smulevich i Dennis Hollingsworth- i dos convidats –Avital Yomdin i Alberto Barcia- estan des de mitjans de mes de juny a Tossa de retir artístic creant obra nova amb la finalitat d’exposar-la en el Museu Municipal de Tossa en una exposició anomenada “Litoral” que es podrà visitar del 13 de juliol al 24 d’agost.

Precisament, l’exposició s’anomenarà “Litoral” perquè tota l’obra que estan creant –l’Ajuntament els ha cedit l’espai Francesc Colomer com a estudi de creació- està inspirada en la fusió de la feina d’estudi i l’experiència vital que els suposa el contacte amb la costa i natura de Tossa. En aquest sentit, durant tot el mes, combinen la creació a l’estudi amb activitats a l’exterior, com caminades al Massís de Cadiretes, sortides amb kayak per conèixer la costa tossenca, jornades d’immersió submarina o, fins i tot, desplaçaments per visitar la Sagrada Família, els Museus Miró i Picasso de Barcelona o conèixer la casa-estudi de Salvador Dalí a Cadaqués.

Tant els mentors del projecte –Gerard Smulevich i Dennis Hollingsworth- com els dos convidats –Avital Yomdin i Alberto Barcia- treballen materials diferents. Escultura, pintura o fotografia són les seves especialitats, i han arribat a Tossa provinents de Nova York, Berlin i Los Ángeles.

La regidora de Cultura, Anna Prieto, explica que “la iniciativa ens apassiona. Creiem que és un impuls per l’art contemporani i per la Cultura en general. Els hem donat el màxim de facilitats possibles i esperem que l’exposició que comença el 13 de juliol al Museu Municipal sigui un èxit”.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura