FCC-Segell-banner4

Exposicions

Montserrat: Norman Narotzky exposa al Museu

bonart - 23/11/11
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180BONART_180x180
El proper dia 30 de novembre a les 12.30 h. tindrà lloc la inauguració de la mostra Montserrat/Visionsde Norman Narotzky al Museu de Montserrat. La mostra està comissariada per Sílvia Muñoz d'Imbert. L'exposició presenta un conjunt de 37 pintures de gran format i més de 60 dibuixos i estudis preparatius. L'exposició es podrà veure fins al 18 de març del 2012.

El pintor Norman Narotzky és una figura amb una llarga trajectòria artística. Nascut a Nova York el 1928, el 1955 viatja a Europa per conèixer París i aprofita per visitar Cadaquès on se sent tan atret pels seus paratges que ben aviat fixarà la seva residència en terres catalanes. Aquest artista desenvolupa la seva prolífica carrera artística sempre a cavall entre Barcelona i Cadaquès, i alternant viatges a Nova York. Narotzky toca una gran varietat de temes, però el paisatge ha esdevingut la seva temàtica preferent i la més abundosa.

La panoràmica de Montserrat que l’artista ens presenta és nova i polièdrica, amb diversos punts de vista i d’interpretació. No hi ha boires ni atmosferes subtils, com han fet tants altres pintors de Montserrat, sinó dibuix i taca de color ben treballat i compacte en un llenguatge planer, en què el gest i la dicció  directa ens connecten amb una geografia idealitzada, a partir del natural, on les formes tectòniques i geològiques suggereixen mil variacions antropològiques de tota mena. És el joc que tots hem fet alguna vegada en veure els turons de Montserrat, el de trobar-hi figures i formes humanes o animalístiques que només existeixen en la nostra fantasia. Ens trobem, doncs, davant un fet antic i nou: una visió de Montserrat formalment moderna i actual plantejada amb esperit lúdic que sol·licita constantment la complicitat de l’espectador.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021