0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Girona: Art cinematogràfic al Festival de Cinema

bonart - 03/12/11

Una espectacular inauguració va donar ahir, dia 2 de desembre, el tret de sortida a la 23a edició del Festival de Cinema de Girona. A aquesta edició, que se celebrarà fins diumenge, està centrada en el talent emergent i compta amb 40 curtmetratges a competició. A més, inclou mostres de cinema de la Catalunya Nord, de Xile i del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, fora de concurs. Per la catifa vermella del festival, hi van desfilar ahir pràcticament tots els actors, directors i equip tècnic dels 40 curtmetratges que competeixen en aquesta edició. Amb tot el glamour de les grans estrenes dels festivals de cinema, amb limusina i photocall inclosos, els protagonistes d’aquesta 23a edició van entrar als cinemes Albèniz on, després, es van projectar els curts participants en la categoria de millors curts de 2011.

 Després de la inauguració d’ahir, aquest migdia s’ha celebrat a la Casa de Cultura un acte acadèmic centrat amb una taula rodona sota el títol ‘El talent emergent i l’èxit’. El debat, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català, s’ha centrat en com potenciar el talent en el món del cinema. Entre altres, hi han participat el músic i compositor Lévi Star; el director de càsting Pep Armengol, el productor, distribuïdor i programador François Boutonnet; i Roser Fort, directora del Centre Alameda (Alameda, Xile).

En aquesta 23a edició, el Festival de Cinema de Girona compta amb 3 categories: documental, digi-ficció i millors curtmetratges de 2011. Són més de 40 curtmetratges a competició de temàtica diversa i procedents de les comarques de Girona, Catalunya i la resta de l’Estat, Itàlia, Xile, Brasil, Portugal, Estats Units i Argentina, entre altres.La categoria amb més curtmetratges a competició és la de digi-ficció amb 26 treballs, mentre que se n’han seleccionat 9 en la categoria de documentals i 6 per al premi al millor curtmetratge de 2011.

A banda dels curtmetratges a competició, la programació del Festival inclou un programa de curts del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, incloent-hi el guanyador del Premi del Públic i el Premi del Jurat, que està format per alumnes d’escoles de cinema. També es farà una sessió documental sobre models de família i els problemes legals a Itàlia i un docu-ficció sobre l’assetjament consentit pel professorat que ha patit un jove a l’Amèrica profunda.

També es podrà veure una altra mostra de cinema de la Catalunya Nord, dissenyat en col·laboració amb el Festival Cinemaginaire d’Argelès sur Mer, que està agermanat amb el festival de Girona, i una mostra de cinema xilè.

La projecció dels curtmetratges es fa a la Casa de Cultura de Girona, que acollirà demà diumenge, a partir de les 7 de la tarda, l’acte de lliurament de premis de la 23a edició i la clausura del festival.

Nial nou-180x178300x300

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1