FCC-Segell-banner4

Exposicions

Granollers: Ricard Geladó i Xavi Plana exposen a la Sala Ciutat del Centre Cultural

bonart - 12/12/11
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
El 15 de desembre a les vuit del vespre s'inaugura  a la Sala Ciutat del Centre Cultural de Granollers (c. de Joan Camps i Giró, 1) l'exposició Nogensmenys Kafka de Ricard Geladó i Xavi Plana. La mostra es podrà veure fins al 26 de febrer del 2012.

Ricard Geladó i Xavi Plana són dos artistes del Vallès Oriental, un espai geogràfic que els ha permès coincidir. Ambdós comparteixen una trajectòria similar en el camp de l'art que ja comença a ser llarga. Geladó, des dels seus orígens en el marc del projecte Incívics, ha participat en un seguit de propostes expositives i ha forjat una obra amb una personalitat pròpia en la qual el suport metàl·lic esdevé determinant. Plana ha anat itinerant per una diversitat de tècniques i formats en les quals el món de la imatge i la il·lustració, especialment el còmic, són referents constants. Just fa un any, els dos artistes van emprendre un projecte conjunt, tot cercant el resultat d'una obra única a quatre mans que prenia per referència l'obra i vida de l'escriptor txec Franz Kafka, amb motiu del centenari de la publicació de la seva primera obra.

Aquesta va ser la proposta que vàren fer arribar per a la Sala Ciutat i que ha generat un any de treball intens que els ha permès endinsar-se en l'univers Kafkià. El món oníric, critic i autoculpabilitzador de Kafka els ha captivat, però no ha deixat de ser un pretext per a una aventura que els ha portat molt més enllà: a experimentar amb suports diversos, a investigar noves tècniques expressives, a sumar-hi el cinema i l'escenografia, a posar sobre la taula els estils propis i a fer confluir els bagatges adquirits en la pràctica artística individual, a més de cercar complicitats amb actors i espais de la ciutat. El resultat és el què ara es presenta: prop d'una trentena d'obres entre fotografies, esmalts, collages, escultura, escenografia i, fins i tot, un curtmetratge de ficció inspirat lliurement en diversos episodis de la vida i obra de Kafka i que ha comptat amb la col·laboració del mòdul de Producció Audiovisual de la Casa d'Oficis de Granollers.

 

 

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1