banner-elscatala-817x88px
L’Arxiu Comarcal de l’Urgell promou treballs de creació i investigació

Notícies

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell promou treballs de creació i investigació

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-300x250_1
L’Arxiu Comarcal de l’Urgell impulsa a Tàrrega la tercera edició del seu programa de residències de creació. Es tracta d’una iniciativa única al país que dona suport a artistes i investigadors perquè creïn i reflexionin des de qualsevol disciplina de les ciències o la creació artística al voltant dels documents i els arxius. Per aquest motiu, l’Arxiu posa a disposició dels participants el seu fons per tal de dur a terme els treballs de creació i recerca. Al mateix temps, el projecte es caracteritza per facilitar l’intercanvi, el diàleg cultural i la interacció entre artistes i investigadors residents i els habitants del territori. 

Els objectius del programa són fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic; contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents; enriquir l'experiència per a l'artista i la ciutat amfitriona; i obrir un nou camp d’enfocament transdisciplinari dels arxius. Així ho ha explicat avui el director de l’Arxiu, Carles Quevedo, en l’acte de presentació, al qual també han assistit la regidora d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme, Ivonne Pont; i el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells. Per la seva part, Ivonne Pont ha destacat com aquesta iniciativa singular i pionera “contribueix a transmetre el valor dels arxius a un públic molt més ampli més enllà de l’àmbit estrictament acadèmic”. D’altra banda, Gerard Balcells, ha subratllat “el gran potencial de les residències de creació com a eina de divulgació del patrimoni arxivístic”. 

De 32 propostes presentades, participaran enguany quatre projectes, que es desenvoluparan a l’Arxiu fins al 31 de juliol de 2019. La selecció s’ha fet per part d’un comitè format per arxivers, historiadors, professors universitaris i artistes de prestigi reconegut. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner