Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Escaldes-Engordany: Passa el relleu a Tarragona com a Capital de la Cultura Catalana

bonart - 17/12/11
La parròquia andorrana d’Escaldes-Engordany ha passat el relleu com a Capital de la Cultura Catalana a la ciutat de Tarragona que, el dia 1 de gener, iniciarà formalment la seva capitalitat cultural 2012. L’acte de relleu ha tingut lloc al CIAM (Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu), emblemàtic edifici inaugurat durant aquest any de la capitalitat cultural andorrana, amb la presència de la Cònsol Major (alcaldessa) d’Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila; la tinenta d’Alcalde de Cultura. Patrimoni i Festes de Tarragona, Carme Crespo; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el ministre de Cultura d’Andorra, Albert Esteve; el Síndic General (president del Parlament), Vicenç Mateu; el rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida, entred’altres.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.

Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les següents ciutats: 2004: Banyotes; 2005: Esparreguera; 2006: Amposta; 2007: Lleida; 2008: Perpinyà; 2009: Figueres; 2010: Badalona; 2011: Escaldes-Engordany; 2012: Tarragona i 2013: Ripoll.
FM_Bonart-180x180px-OnlineEude, generic

Et poden
Interessar
...