Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Barcelona: Censura està inclòs en la llista dels 10 fotollibres més importants del 2011

bonart - 04/01/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Censura ha estat inclòs en la llista dels 10 fotolibros més importants de l'any 2011 que la prestigiosa revista online "Photoeye Magazine" acaba de publicar. Martin Parr, John Gossage, Horaci Fernández i Sven Ehmann han estat algunes de les referències al món del fotollibre que han emès el seu vot a favor de Censura.
Julián Baró ofereix a Censura un treball basat en l'estil de càmera descomposta utilitzant potents flashes que enceguen tant a l'espectador com al personatge fotografiat. Segons Joan Fontcuberta, “Julián més enllà de tenir un estil fotogràfic, maneja un llenguatge polític”.

En aquest gran circ que és la política, fotografia i censura s'alien per manipular al poble a través del fals ús de la imatge com a document, utilitzant als grans mitjans de comunicació per emmascarar de manera subtil però constant aquells aspectes que no responen a les pretensions dels partits o de la premsa, i enterbolint i desfigurant la realitat.

No obstant això, mitjançant l'ús de la càmera fotogràfica en descomposició, es pot aconseguir que la fotografia també censuri a la censura per, així, negatiu contra negatiu, oferir alguna cosa positiu, una nova perspectiva sobre els polítics i el seu estat superficial, revelant com l'estat que tant defensen s'esvaeix amb les seves accions, amb les seves imatges i amb tota la parafernalia de la qual s'envolten en aquesta torre d'ivori en la qual creuen viure.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]