FCC-Segell-banner4

Exposicions

Madrid: Hannah Collins exposa a Ivorypress

bonart - 09/01/12
Gif_Viladot_180x180_2BONART-180x180-Cervells
[caption id="attachment_23555" align="aligncenter" width="580" caption="Retrat de Ferrán Adrià. Hannah Collins. Cortesia Yvorypress"][/caption]

A partir del 12 de gener de 2012, Ivorypress Art + Books Space II (Carrer Comandant Zorita, 48) acullirà l'exposición The Fragile Feast de la fotógrafa Hannah Collins (Londres, 1956). Després de mantenir diverses converses amb Ferrán Adrià sobre la importància de trobar els ingredients precisos de màxima qualitat, l'artista británica fa ver un viatge per Europa, Amèrica Llatina i Japó per fotografiar trenta d'aquests ingredients que són peces escollides en la cuina del fundador d'elBulli. El projecte ha comptat amb el patrocini de la Fundación Banc de Sabadell.

Memòria i entorn són les claus per apreciar les creacions d'aquest xef, tal com s'aprecia en les imatges resultants del viatgi culinari de Collins. Les fotografies revelen el lloc d'origen, el procés de transformació i la preparació en cuina de cadascun dels ingredients, la major part dels quals són produïts en el si de petites empreses familiars.

La fotògrafa ha retratat les anemones gaditanes, el kuzu japonès, la mel d'abelles nòmades conreada a Itàlia o els pins pirinencs, entre altres matèries primeres, per reflectir el procés de producció de 35 plats del reconegut xef català. Aquestes delícies locals entren així a formar part d'un llenguatge culinari molt ampli.

Et poden
Interessar
...

817x68