FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"Diari del dibuixant del Dibuixat" de Paco Roca a l'IVAM

bonart valència - 13/07/19
Nial nou-180x178q2w-MKl4
El dibuixant Paco Roca, Premi Nacional de Còmic, ha presentat Diari del dibuixant del Dibuixat, un còmic editat per l'IVAM amb motiu del seu 30 aniversari. "Estic molt agraït a l'IVAM per l'oportunitat d'idear l'exposició, així com de crear la publicació que avui presentem. Es tracta d'un diari en el qual es relata la vida de l'IVAM, explica la història de com ho vaig veure néixer fa 30 anys quan estudiava a l'Escola d'Arts i Oficis i com veníem aquí admirats per l'edifici i les exposicions i com a través del treball en el museu s'ha ideat una exposició meva per celebrar l'aniversari", ha assenyalat l'autor valencià sobre el còmic que narra en vinyetes el procés creatiu de l'exposició 'el Dibuixat' que va ocupar la galeria 6 del IVAM fins al passat 30 de juny.

Paco Roca ha afegit que la publicació "consisteix en la visió de l'autor davant d'un encàrrec, com es construeix, mostrar que darrere de la feina hi ha molta gent i aquest diari parla d'aquesta gent que hi ha darrere. Al seu torn, funciona com un catàleg , sense ser un catàleg, ja que té un epíleg al final en el qual s'inclouen fotografies ". La historieta narra com va sorgir el projecte de l'exposició 'El Dibuixat', les reunions amb el comissari Álvaro Pons i la coordinadora de la mostra, com treballen els diferents departaments del museu, anècdotes dels visitants, alhora que es recreen espais de l'IVAM com les càmeres que custodien les obres d'art, les galeries o els magatzems de trànsit de les peces. A través del còmic Paco Roca va desgranant de forma didàctica les històries quotidianes d'una institució com l'IVAM amb dosis d'humor i tendresa, com quan il·lustra el "suor freda" que sorgeix davant el repte de dissenyar una exposició.

Juntament amb les vinyetes creades per Paco Roca, Diari del dibuixant d'El Dibuixat compta amb fotografies exclusives de Juan García Rosell, fotògraf de l'IVAM, en una acurada edició a color de 24 pàgines limitada a 1.500 exemplars. El còmic es complementa amb un apartat que serveix de catàleg amb fotografies de l'exposició. La publicació es podrà adquirir a les taquilles del museu i a través de la seva botiga en línia tienda.ivam.es a un preu de 3 €.

L'objectiu de la publicació és aproximar als lectors el treball que es fa des de l'IVAM i que sentin com a seva una institució valenciana amb 30 anys d'història. Just amb aquest còmic, Paco Roca també ha dissenyat una samarreta amb un dibuix exclusiu amb motiu del 30 aniversari del museu. El dibuixant de còmics tan aplaudits com Arrugues o Els solcs de l'atzar canvia de registre per utilitzar el teixit d'una samarreta com a suport d'una vinyeta en la qual el personatge 'dibuixa' el logotip de l'IVAM.

El director de l'IVAM, Jose Miguel G. Cortés, ha indicat que el treball de Paco Roca a l'IVAM a través de l'exposició que va fer a per al museu, tenia un caràcter molt efímer, ja que era un projecte específic per a la sala, motiu pel qual volíem alguna cosa que pogués quedar, d'aquí va sorgir el projecte de desenvolupar una publicació, que és el còmic que veiem avui. Cortés ha afegit que aquest còmic té una íntima relació amb el museu ja que relata com s'ha anat gestant l'exposició de l'autor, es tracta d'una manera diferent de veure la mostra i és un document que queda per al futur.

El director ha agraït a Álvaro Pons i Paco Roca el projecte, ja que s'emmarca en una de les apostes de l'IVAM, que és el còmic. Per la seva banda, Álvaro Pons ha matisat que el còmic és l'epíleg perfecte de l'exposició, ha subratllat que mai ha tingut una experiència com la de treballar amb Paco, ja que "tu li dones una idea i ell te la torna multiplicada, com ha estat en el cas d'aquesta publicació, que és una reflexió del pas del temps i la creació".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021