MG_Bonart-1280x150p

Notícies

James Borynack parla de l'exposició de Lluís Ribas a Wally Findlay

James Borynack parla de l\'exposició de Lluís Ribas a Wally Findlay
bonart sant cugat del vallès - 28/01/12

Després de tres anys de parèntesi, l'artista Lluís Ribas de Sant Cugat del Vallès inaugura a la ciutat de Palm Beach. L'exposició que presenta a la galeria Wally Findlay està estructurada en tres sales: una dedicada a Henri Matisse, un altre a l'artista nord-americana Mary Sipp-Green i un altre a Lluís Ribas.


Amb motiu d'aquesta exposició, que es podrà veure durant tot el mes de gener, James Borynack, propietari de Wally Findlay ha fet unes declaracions. Parla de la seva relació amb Lluís Ribas i de la presència de l'artista santcugatenc a Palm Beach.


Quant de temps fa que representa l’obra de Lluís Ribas?


Wally Findlay Galleries ha tingut el privilegi de representar Lluís Ribas,  durant més de 14 anys.


Com entenen els seus col·leccionistes dels Estats Units d’Amèrica la llum de la Mediterrània de Lluís Ribas?


La llum de la Mediterrània ha estat sempre una influència en els mestres de les arts visuals. Els nord-americans entenen el romanticisme que l'efecte de la llum provoca a l’espectador, especialment pel que fa als contrallums o en les perspectives. Això gairebé esdevé a cada generació. Lluís ha dominat la llum de l'harmonia Mediterrània. Els seus col·leccionistes aquí als Estats Units, així com els seus col·leccionistes d’arreu del món, troben la solitud, gairebé al mateix temps que la connexió amb l'honestedat i les formes que capturen l'emoció i la passió dels espectadors. Aquest és el treball de Lluís al seu estudi perquè tots puguem gaudir-ne.


Què pensen els clients de la Wally Findlay del treball de Lluís Ribas?


Cada exposició que Lluís crea, no té els clients en ment. És a partir del seu cor i la seva mà, és l'emoció que ens dóna en la seva obra que s'extreu del més profund esperit de convicció i de principis. La majoria de les persones que tenen l'oportunitat de veure el treball de Lluís en persona, es senten gairebé sempre immersos en el subjecte que domina tan bé. És una relació provocada per l'observació i el sentiment. Tenint en compte els diferents temes que Lluís ha creat per a les nostres exposicions als EstatsUnits, seria provat i veritable el dir, com una mare, que els nostres clients aprecien totes les seves obres, però s’emporten a casa les que més estimen.


Ens voldria fer un breu comentari sobre l'exposició de Palm Beach?


Després d'esperar gairebé tres anys per aquesta exposició, que bategem Adoració, estem en un petit tros de cel de nou. Pintures recents de Lluís Ribas, de les seves famoses i sensuals figures a la platja amb la marea trencant sempre al seu voltant en una exposició impressionant. L’impressió, que és sempre la primera reacció és simplement Xell. No obstant això, quan ens endinsem en l'abundància de la tela, trobem tot un onatge d'aventura. Els mestres van per l'or. Igual que en l'esperit de Botticelli utilitzant l’or com a ornamentació per augmentar la glòria del seu tema. Ribas fa servir la llum per crear la profunditat i les figures seductores i brillants de les seves teles. És un temps de goig i d'esplendor que ara compartim en aquesta exposició gloriosa amb tots els visitants i col·leccionistes. És un honor i una oportunitat per nosaltres que agraïm al nostre benvolgut i estimat amic Lluís, que ens presenta aquesta magnífica exposició a la nostra galeria de Palm Beach.


A la imatge, una obra de Lluís Ribas sobre el concepte dels plegaments.


 


 


Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...