Banner 817x68 CAT

Notícies

Josep Canals i la catalanitat dels premis GAC 2012

bonart Sant Cugat del Vallès - 02/02/12
Josep Canals i la catalanitat dels premis GAC 2012
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356px300x250-Gaudí-Gene
Josep Canals, galerista de Santa Cugat del Vallès, candidat a la presidència d'Art Catalunya i organitzador de la Biennal d'Art Contemporani Català ens ha fet arribar aquesta carta per la seva publicació:

"Aquest dimarts al santuari de l’espiritualitat i la contemporaneïtat que és el MACBA, les quatre associacions de galeristes de la nació catalana varen lliurar els premis GAC, essent enguany els que han premiat a mes estrangers tot i ser atorgats pel sector galerístic català.

En l’acte del jurat, hi vaig trobar a faltar una breu explicació del perquè els premis enguany eren més internacionals que mai. Jo estava assegut al costat de l’Arnau Puig, un dels pares de la modernitat de l’art contemporani al meu país i membre fundador del mític grup d’art d’avantguarda Dau al Set i anava reflexionant com en va ser d’important i transgressora aleshores la tasca de tots ells, sota l’obscura ombra d’una dictadura, en que ells varen defensar l’avantguarda aquí i a fora.

A mi, i em consta que a d’altres també, a l’acte hi va faltar una explicació més àmplia del perquè els guardons es lliuraven a tanta agent de fora, explicació que hi faltava perquè l’acte no quedés desdibuixat, ja que en un moment en que Catalunya, reclama un drets nacionals, no tot plegat no s’interpreti que les galeries catalanes miren cap un altre cantó.

Jo entenc que faltava explicar que els premis atorgats són una mostra clara que les galeries catalanes no es miren el melic i que sabíem reconèixer una labor ben feta, que representem la Catalunya creativa a nivell internacionalment. És a dir, calia haver explicat i ponderar, perquè no ?,  que les galeries catalanes sabem ser generosos amb els que ajuden a enfortir i divulgar la nostra tasca al món. Tot i no ser una empresa forta i amb expansió, les galeries del nostre territori hem mostrat el nostre reconeixement als amics de Catalunya.

A mi i a alguns més ens va faltar aquesta explicació per part del jurat perquè quedés clar l’esperit català dels premis GAC. Catalunya és oberta i és creativa".

A la foto, aspecte del MACBA durant la Nit del Galerisme.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT