Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

El Terracotta Museu incorpora al seu fons peces de la mostra ‘Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca’

El Terracotta Museu incorpora al seu fons peces de la mostra ‘Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca’
bonart la bisbal d'empordà - 16/07/19

Algunes de les peces de Can Salamó, una de les terrisserries més emblemàtiques de La Bisbal d’Empordà, amb gairebé 250 anys d’història, ja formen part del Terracotta Museu. Un cop finalitzada l’exposició monogràfica dedicada a aquesta terrisseria especialitzada en els colors de la ceràmica tradicional de la Bisbal (el vermell, el blanc palla i el verd).

En el seu moment Pere Salamó Sais (1943 - 2017), l'últim terrisser d’aquesta nissaga, ja va fer una important donació al Museu amb tot un seguit de peces i utillatge divers (més de 300 objectes diferents). Moltes d’elles s'han pogut contemplar en aquesta exposició degudament explicades i museitzades. Al costat d’aquestes peces també es varen exposar tot un seguit de peces i màquines cedides darrerament per la família.

Amb aquesta incorporació s’acompleix un dels objectius primordials del museu: la difusió i valorització de la ceràmica de la Bisbal. Actualment l'equip del museu ja està preparant una nova exposició temporal de temàtica local, dedicada a Eusebi Díaz Costa (1909 - 1964), un dels ceramistes que més varen contribuir al reconeixement de la ceràmica decorativa bisbalenca.

A la imatge, detall de la mostra dedicada a la terrisseria de Can Salamó.
Nial nou-180x178Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1