canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"La Guerra del Francès" arriba al Museu de l'Anxova i de la Sal

\
bonart l'escala - 08/02/12

El proper divendres, 10 de febrer, a les 20.00 h del vespre, tindrà lloc, al Museu de l’Anxova i de la Sal, la inauguració de l’exposició La Guerra del Francès a les comarques gironines, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona (PFE) i comissariada per Genís Barnosell i Jordà.

L’exposició, la va promoure el PFE l’any 2010 amb l’objectiu d’incentivar els investigadors a recompondre els fets ocorreguts durant la Guerra del Francès, amb motiu de la commemoració del seu bicentenari. L’encàrrec d’organitzar la mostra va sorgir dels diferents centres d’estudis de les comarques gironines, a redós del Patronat Francesc Eiximenis, els quals han ajudat a donar sentit al projecte i, en conseqüència, a donar-hi una dimensió clarament territorial.

Per això, l’exposició ha itinerat durant tot aquest darrer any per diferents municipis de les comarques gironines (La Bisbal, Banyoles, Tossa de Mar, Begur, Girona i Hostalric), i ara fa una de les seves últimes parades a l’Escala, al Museu de l’Anxova i de la Sal. També es traslladarà a les poblacions d'Olot i Ripoll.

 L’acte de presentació de l’exposició serà a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, Xavier Soy; de l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, i de Genís Barnosell, comissari de l’exposició, el qual farà una visita guiada per l’exposició.

Seguidament, coincidint amb les III Jornades del Centre d’Estudis Escalencs, la historiadora Marina Estéban presentarà el seu llibre La Guerra del Francès, 1908-1814, a l’Escala i el seu entorn (Castelló d’Empúries i Torroella de Montgrí).

L'exposició estarà oberta fins al 24 de juny del 2012.

La-Galeria-201602-recursBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90