FCC-Segell-banner4
Can Mario inaugura la Sala Empordà per promocionar els artistes empordanesos

Notícies

Can Mario inaugura la Sala Empordà per promocionar els artistes empordanesos

bonart palafrugell - 13/02/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BONART_180x180
Amb l'objectiu de promocionar i divulgar els treballs dels creadors residents a l'Empordà, el Museu Can Mario de Palafrugell inaugura la Sala Empordà; una iniciativa que compta amb el recolzament de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell i que s'inicia el proper dia 17 de febrer a dos quarts de vuit del vespre, amb el treball fotogràfic de Lluís Maimí (Palafrugell, 1945). Sota el títol Tra Visconti e Fellini: Personatges de pel·lícula al Cafè Florian, l'exposició recull, des d'una mirada atenta, l'opulència en decadència del Carnaval de Venècia. A mig camí entre la bellesa i el romanticisme de Visconti i l'extravagància i el surrealisme de Fellini, Maimí es filtra al mític Cafè Florian per enregistrar les escenes més íntimes d'una aristocràcia en decadència que es manté arrelada a una de les tradicions festives més populars d'Europa.

La trajectòria artística de Lluís Maimí és força dilatada; conreà la fotografia d'ençà els inicis de la dècada dels seixanta, als setanta es presentà a nombrosos certàmens fotogràfics obtenint guardons d'àmbit nacional i internacional. L'any 1974, va ser seleccionat al Premi Nacional Negtor.

La seva primera exposició fotogràfica, Primera volada. Com dibuix fet pel vent, tingué lloc a Palafrugell l'any 1976, població on s'instal·laria arribada la dècada dels vuitanta i des d'on enregistraria el mar i les embarcacions en les seves múltiples facetes. La vela llatina, Gust de mar, Marines i veles o El paisatge humà de Calella de Palafrugell, són algunes de les divuit exposicions individuals que celebrà al llarg d'aquests anys.

Més tard, participaria a la IV Biennal de Fotografia Xavier Miserachs amb la mostra Mirades intermitents. Posteriorment als anys 2009 i 2010, inaugura dues exposicions completament diferents però amb un nexe comú, el "retour d'âge". La primera d'elles Eivissa i Formentera 1975 i l'altra La màgia del Circ , anys 70's, juntament amb el pintor Jordi Sàbat i el pintor-escultor Tano Pisano.

A la foto, Can Mario de Palafrugell.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88