banner-elscatala-817x88px
Els Amics d\'ARCO han lliurat els premis \

Certàmens

Els Amics d'ARCO han lliurat els premis "A" al Col·leccionisme

bonart madrid - 15/02/12
banner-elscatala-180x180pxBaner_Viladot_Bonart_360x356
Per setzè any consecutiu, l'Associació Amics d'Arco ha lliurat avui en el marc d'ARCOmadrid els seus Premis “A” al Col·leccionisme, amb els quals es pretén reconèixer la labor dels col·leccionistes, tant nacionals com a internacionals.

El premi en la categoria de Col·leccionisme Corporatiu ha recaigut en la Col·lecció Santander, gestionada per la Fundació Banc Santander, el president del qual, Antonio Escámez, va recollir el guardó de mans de Fermín Lucas, director general d'IFEMA. En la categoria de Col·leccionisme Privat el reconeixement ha estat para Victorino Rosón. Luis Eduardo Cortés, president del Comitè Executiu d'IFEMA, va anar l'encarregat de lliurar el guardó a l'empresari i advocat gallec. Finalment, el premi al Col·leccionisme Internacional ha recaigut en Han Nefkens qui ho va rebre de mans de José María Álvarez del Manzano, president de la Junta Rectora d'IFEMA.

La Col·lecció Santander està composta per més de mil peces que abasten cinc segles d'història de l'art, del XVI al XX. Mestres com Cranach, El Greco, Van Dyck, Picasso, Tápies, Palazuelo Barceló, Richard Serra, Anish Kapoor, entre uns altres, conformen la nòmina d'artistes de la Col·lecció Santander, situada en els despatxos, jardins i accessos de la Ciutat Financera del Grup Banc Santander en Boadilla de la Muntanya (Madrid) i a la Sala d'Art situada en el mateix enclavament. Durant l'acte, Antonio Escámez va agrair a l'Associació Amics d'ARCO i a la fira la concessió del premi, que suposarà “un estímul per seguir treballant en el nostre camí de suport a l'art contemporani i en l'organització d'exposicions”. En aquest sentit, la Fundació Banc Santander torna a confirmar aquest any el seu compromís amb la creació artística contemporània i el col·leccionisme portant per primera vegada a Europa una selecció pictòrica amb el més destacat de la Rubell Family Collection, una de les millors col·leccions del món.

L'empresari gallec i advocat de formació, Victorino Rosón, va començar la seva col·lecció d'art a principis dels anys noranta amb peces d'artistes de Galícia, aposta que ha anat combinant amb obra d'altres autors nacionals i internacionals. Des de llavors compagina la seva professió amb la seva devoció pel món de l'art, en general, i del contemporani en particular perquè “és el que es crea al meu món vital, és reflex de la realitat i es desenvolupa en aquest món apassionant en el qual vivim”, va assenyalar. De fet, la seva devoció per l'art i l'escena contemporània fa que Rosón acudeixi habitualment a la majoria de les fires internacionals en les quals participen artistes de la seva Col·lecció, com ARCOmadrid, on assegura va iniciar la seva labor de col·leccionista.

Han Nefkens, col·leccionista holandès establert a Barcelona, va iniciar la seva col·lecció en 2001 amb una instal·lació de vídeo, obra de Pipilotti Rist, a la qual es van sumar fotografies, vídeos, instal·lacions i pintures de Jeff Wall, Sam Taylor-Wood, Bill Viola, Shirin Neshat, Félix González-Torres, entre uns altres, que han donat lloc a la Col·lecció H+F. La gran majoria de de les obres de la H+F Collection estan en préstec de llarga durada tant a museus dels Països Baixos com d'altres països. Per això, Nefkens considera que aquest guardó és un “reconeixement per la meva forma de col·leccionar: fer de la meva passió privada un benefici públic”.

A la imatge, Carlos Urroz, director de ARCOmadrid; Victorino Rosón; Luis Eduardo Cortés, President del Comité Executiu d'Ifema; Antonio Escámez, president de la Fundació Banc Santander; José María Álvarez del Manzano, presidente de la Junta Rectora d'Ifema; Han Nefkens i Fermín Lucas, Director General d'Ifema.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1