Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

La simfonia de colors de José Portilla a la Galeria de Cas Concos

La simfonia de colors de José Portilla a la Galeria de Cas Concos
bonart cas concos - 16/02/12
La Galeria de Cas Concos del carrer de Metge Obrador, 3 de Cas Conocs en Mallorca inaugura el 10 de març a les 19 h una exposició de José Portilla que porta per títol Simfonia de Colors. Es podrà visitar fins al 12 de juny.

José Portilla va neìxer a Villaverde de Guareña (Salamanca). Va començar a dibuixar ja en la infància. Portilla va perfeccionar la seva passió en els estudis que va realitzar a l’Escola de Belles Arts de Sant Eloi, en la d’Arts i Oficis de Salamanca i en el Cercle Artístic de Sant Lluc a Barcelona.

En la seva pintura es percep el gran amor que José Portilla sent per la natura. I un altre dels aspectes que també influeix en l’obra d’aquest artista sensible és la música barroca (Fugues). El paisatge proper, que li influeix de gran manera, també inspira a José Portilla. En contemplar les seves obres se sent la frescor de l’aigua, es percep l’aspror de la terra, sents la necessitat de tocar els nusos de la rugosa escorça de les velles oliveres. Els colors de Castella ens permeten comprendre l'indret on va nèixer Portilla: els tons blaus del Mediterrani, la càlida llum del sud amb els seus diversos tons grocs, les suggestives empremtes de les roques en tons vermellosos fraccionats i els grisos de troncs d’arbres vells i amb nusos. L’obra de Portilla està impregnada per l’amor a la seva pàtria i el respecte a la naturalesa.

Portilla també entreteixeix la seva estimada música amb les imatges. Esquerda la superfície com si d’un relleu es tractés per representar un ritme. Amb els seus colors sobrepassa els límits que aparentment existeixen, com si volgués recordar-nos formes de la pintura, la poesia i la música que es fonen de manera espontània.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88