FCC-Segell-banner4
Tresserras i \

Notícies

Tresserras i "La comunicació i la cultura en el nou entorn global", a la facultat de lletres de la UdG

bonart girona - 27/02/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

L’ex-conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, realitza avui a les 13 hores a la sala de grau de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, la conferència La comunicació i la cultura en el nou entorn global. La posició catalana. L'acte s'emmarca dins l’assignatura de Transformacions del Temps Global coordinada per Lluís Costa, Francesca Romana Uccella i Ricard Planas, director de bonart.


La ponència versarà sobre diversos temes com les característiques de la cultura i la comunicació en una societat col·lapsada per la informació, l’ús del coneixement com a eina per la discriminació social però també com a pas per a noves economies. L’ús d’Internet i la cultura 2.0 han fet una ciutadania igualitària, en la qual tothom pot obrir un bloc i escriure qualsevol informació. També es parlarà sobre l’economia a les industries culturals, la privatització o l’apropiació per part dels ens públics del patrimoni cultural i, per concloure l’acte, tractarà la posició catalana a l’entorn global, les limitacions econòmiques i les polítiques culturals.


Joan Manuel Tresserras va néixer a Rubí l’any 1955, és doctor en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va rebre el premi extraordinari de Doctorat en Ciències de la Informació (1988-89) i el premi d’investigació sobre Comunicació de Masses de la Generalitat de Catalunya (1989). Ha estat director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (1991-1993) i coordinador de la llicenciatura de Periodisme de la UAB (1997-1999). Membre de la Comissió Assessora sobre Publicitat Institucional de la Generalitat (1998-1999), conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2000), el 2006 va ser anomenat Conseller de Cultura per Esquerra Republicana de Catalunya, en el mandat del tripartit amb l’ex-president José Montilla que durà fins el 2010.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells