970x250_appec2021

Notícies

El conseller Mascarell presenta el nou pla de museus de Catalunya

bonart Barcelona - 07/03/12
180x180-1Emociona't_Banner_180x178_3
El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell ha presentat avui el pla de museus de Catalunya. Mascarell ha dit que el sistema museístic i patrimonial de Catalunya quedarà distribuït en quatre grans eixos: El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) haurà de col·laborar amb museus d'art antic i modern; el MACBA coordinarà tot el que fa referència a la contemporaneïtat; el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN) s'encarregarà dels àmbits de la natura, la ciència i els espais protegits i el nou Museu Nacional d'Història de Catalunya (MNHC) centrarà la seva activitat en els museus d'història, etnologia i arqueologia.

El conseller de Cultura preveu inaugurar l'any 2019 la nova seu del Museu d'Història de Catalunya en un espai encara per determinar. El permís per ocupar l'actual emplaçament en el Port vell de Barcelona acaba aquest mateix any. El projecte del nou museu té moltes similituds, segons ha admès Mascarell, amb el que l'any 2008 va presentar Joan Manuel Tresserras.

El director general de Patrimoni, Joan Pluma, per la seva part, s'ha mostrat confiat en desencallar el procès per la cessió del Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona, titularitat de l'Estat, a la Generalitat de Catalunya.

A la imatge, exterior del MACBA.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene