BannerFCC_Bonart

Exposicions

Berger Gallery inaugura una exposició de Belmonte, Recacha i De Ángel

Berger Gallery inaugura una exposició de Belmonte, Recacha i De Ángel
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)La-Galeria-201602-recurs
bonart - barcelona - 13/03/12
El dijous 15 de març, a les 19 h, Berger Gallery (Diagonal, 505) de Barcelona inaugura l'exposició de José Manuel Belmonte, Fran Recacha i De Ángel, Figuracions, que romandrà oberta al públic fins al 28 d'abril del 2012. L'exposició recopila un total de 44 peces; 10 escultures i 8 relleus de José Manuel Belmonte en resina; 10 olis de De Ángel, i 16 de Fran Recacha.

El recorregut s'inicia amb l'obra de José Manuel Belmonte, destacat exponent de l'escultura contemporània, que troba la seva essència en la figuració i el realisme. L'artista, que sol centrar la seva activitat en el retrat i l'anàlisi de la fisonomia humana, exposa a Berger Gallery una sèrie d'obres modelades, que reafirmen la plenitud volumètrica dels cossos sense perdre la delicadesa, i captiven a l'espectador amb la sublim precisió dels detalls. Les seves escultures parlen del sentit de la condició humana, posant de manifest la relació entre el físic i el psicològic mitjançant la representació veraç del cos.

Els olis de Fran Recacha, per la seva banda, suposen una mirada simultània al passat i al present, ja que els seus llenços reinterpreten obres clàssiques de temàtica mitològica adaptant-les a l'època actual. De la mateixa manera que els neoclàssics utilitzaven els mites per aleccionar al públic en els ensenyaments morals, l'artista de la Galeria Berger, transmet la seva particular percepció de la realitat, dotant a la seva obra de “el doble sentit o el simbolisme que representa alguna cosa oníric”.

El circuit expositiu es completa amb l'obra de De Ángel, pintor realista i admirador dels grans clàssics de la pintura espanyola com Velázquez i Fontuny. L'artista mostra obres de variada temàtica, com la vitalitat del moviment a través del cos femení o la integració d'icones actuals en obres d'inspiració clàssica (El triomf de Thor). La qualitat pictòrica i la puresa del seu dibuix captiven a l'espectador establint un diàleg íntim amb l'obra i creant, al seu torn, una realitat màgica en la qual les escenes representades transmeten la seva aguda visió psicològica.

A la imatge, "Jaque mate" de Belmonte.

Et poden
Interessar
...