banner-elscatala-817x88px
Quarta edició dels Premis de l\'Associació de Museòlegs de Catalunya

Notícies

Quarta edició dels Premis de l'Associació de Museòlegs de Catalunya

bonart barcelona - 15/03/12
banner-elscatala-180x180pxBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Jurat de la quarta edició dels Premis de Museologia, format pels membres de la Comissió de Premis AMC 2012 i la Junta Directiva de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, ha decidit per unanimitat concedir el Premi AMC de Museologia, en la modalitat de Exposicions, experiències i activitats al Projecte d'obertura, estudi i restauració de les tombes reials de Pere el Gran, Jaume II, Blanca d'Anjou i Roger de Llúria, projecte que ha estat liderat pels serveis tècnics del Museu d’Història de Catalunya, i que ha suposat la restauració  i estudi del panteó reial del Monestir de Santes Creus. El Museu d’Història de Catalunya gestiona aquest monument per encàrrec del Departament de Cultura.

En  aquesta quarta edició dels premis de museologia també ha estat premiada l’ampliació i musealització de les termes i decumanus de Baetulo, del Museu de Badalona. A més, en la modalitat de Trajectòries professionals, han estat guardonades Josefina Matamoros, directora del Museu d'Art Modern de Cotlliure i Eulàlia  Morral, directora gerent del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa,  per la seva tasca al capdavant d'aquestes institucions i per la seva defensa constant i continuada en favor de la professionalització dels tècnics de museus.

Els Premis AMC de Museologia, de periodicitat biennal, van ser instituïts per l’Associació de Museòlegs de Catalunya, que aplega diferents professionals dels museus i del patrimoni cultural de Catalunya. Actualment té com a socis actius  més de 500 professionals del sector, estructurats en quatre seccions territorials: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Els seus guardons tenen un caràcter honorífic per  reconèixer tant les trajectòries professionals dels museòlegs catalans com els projectes, exposicions, activitats o institucions  més destacats o transcendents del treball que desenvolupen els museus i institucions del país.

El lliurament dels premis es farà en un acte que se celebrarà el divendres 23 de març de 2012, a les set del vespre, a la Sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona.

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021