BannerFCC_Bonart

Exposicions

L'Hotel Estela Barcelona presenta l'obra de Manuel Alcalá

L\'Hotel Estela Barcelona presenta l\'obra de Manuel Alcalá
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
bonart - sitges - 16/03/12
L'Hotel Estela Barcelona–Hotel de l'Art de Sitges presenta l'exposició de pintura de Manuel Alcalá. La inauguració tindrà lloc el divendres 30 de mMarç a les 20 h. i podrà ser visitada fins a finals el mes de juny. La presentació inaugural serà a càrrec del crític d'art  Josep Cadena que explicarà les seves vivències amb l'artista. Presentarà, també, el llibre Manuel Alcalá: Pintor d'espais vitals escrit per Cadena i editat en l'any 2011.

Manuel Alcalá és un artista autodidacta establert a Tarragona, si bé és andalús d'origen. La seva obra pictòrica ens trasllada a escenaris en els quals la geometria de base quadrangular dóna pas a formes figuratives. Per aconseguir aquest pas de la geometria a la figuració, M. Alcalá usa la puresa de la línia recta.

L'artista traça centenars de línies que donen forma a rectangles que es transformen en una iconografia pròpia en la qual trobem llibres, guitarres, ampolles i peres. Resulta destacable la degradació cromàtica i lumínica de les línies que donen vida a aquestes figures. De manera que una mateixa figura ofereix diverses tonalitats d'un mateix color, fins a arribar a produir un efecte visual vibratori.

Et poden
Interessar
...