1280x150CAT

Exposicions

Olis i escultures de Raimon Sunyer a La Galeria

Olis i escultures de Raimon Sunyer a La Galeria
bonart sant cugat del vallès - 20/03/12
La Galeria de Sant Cugat del Vallès presenta fins a mitjans d'abril l'exposició de Raimon Sunyer. Més d’una vintena de quadres de l’artista barceloní s’hi exhibeixen a La Galeria de Sant Cugat, espai que per quarta vegada exposa l’obra d’aquest artista.

L’exposició mostrarà, a banda d’olis de diversos formats sobre tela o fusta, un conjunt de cinc petites escultures sobre fusta policromada.

Raimon Sunyer (Barcelona, 1957), nét del joier Ramon Sunyer i Clarà, s’inicia des de ben petit en l’art de l’orfebreria i, anys més tard, complementa la seva formació amb estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi (Barcelona). Des de la lloada mostra individual de l’any 1981 a la Sala Parés, Raimon Sunyer ha continuat fent del seu art una forma de vida.

Influït pels corrents metafísics italians, la seva pintura conrea el realisme, al qual dóna una visió molt personal i interioritzada.

Les seves pintures superen la visió objectiva i realista del món i tracten de copsar, com el mateix pintor explica: “La bellesa amagada de les coses aparentment insignificants,” Sunyer crea una atmosfera que aïlla l’essència sense impedir que s’estableixi un subtil i silenciós diàleg entre els diversos elements que componen l’obra. En la immensa majoria de les seves teles, l’artista ens mostra espais que, tot i ser desoladors, exhalen un sospir de serenor i plenitud.

L’any 1994 obtingué el Premi Internacional de Dibuix Ynglada Guillot. En l’àmbit internacional són representatives les exposicions a la galeria Trentadue de Milà (1995) i a la Kouros Gallery de Nova York (1997). De les exposicions col·lectives recents, destaquen la de 1999 amb el Realisme a Catalunya del Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, la del 2000 amb el Metarealisme itinerant per Barcelona, València i Nova York, a més de la de La parella contemporània a la galeria Artur Ramon de Barcelona el 2001, entre d’altres.

A la imatge, "Nu d'esquena" de Raimon Sunyer.
180x180-BONART-IANial nou-180x178

Et poden
Interessar
...