Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Arts Situacions" i el suport a l'art contemporani a Arts Santa Mònica

bonart barcelona - 20/03/12
A22-Bonart(300x300)-01banner-elscatala-180x180px
Arts Santa Mònica de Barcelona presenta fins al 14 d'abril Art Situacions. Art Situacions pretén donar suport a l’art contemporani de l’escena emergent en un moment en què el sector més jove de l’art actual es caracteritza per una preocupant manca d’oportunitats. Art Situacions realitza una mirada prospectiva del panorama artístic més jove a través dels artistes Mauro Cerqueira, Pepe Cifuentes (Flo 6x8), Patrícia Dauder, Carla Filipe, Núria Fuster, Santiago Giralda, Jaime de la Jara, Miki Leal, Juan López i Francesc Ruiz.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 14 d’abril, exhibeix el treball d’un grup suggerent de creadors procedents de l’Estat espanyol i Portugal amb projecció transfronterera, que exhibeix la seva obra inèdita elaborada amb diversos mitjans, des de la pintura i l’objecte fins al vídeo o l’acció performativa. Un paisatge estimulant de gran capacitat polièdrica, unit per un intens desig de repensar la relació de l’ésser humà amb l’entorn.

El projecte, dirigit per Pilar Forcada, ha tingut en aquesta edició la col·laboració de Teresa Blanch, María Corral, Yolanda Romero i Vicente Todolí, que han escollit els deu artistes participants.

Explica Vicenç Altaió en el text de la mostra que “Pilar Forcada i Marcel Pascual, tot partint d’un prestigiós premi dedicat a la pintura –el premi Honda La Garriga–, han sabut reformular-lo i eixamplar-lo a les diverses formes i manifestacions en què l’art d’avui s’expressa. Una aportació necessària que lidera de nou el mecenatge amb la participació de destacats especialistes de l’ensenyament, la curadoria, la museologia i la direcció de centres d’art. La seva mirada inquieta, apassionada i plena d’experiència vital i professional s’ha traduït, després de diverses sessions de treball compartides, en la configuració d’un mapa prospectiu sobre la creativitat artística a la península Ibèrica”.

A la imatge, "Estado 2" de Núria Fuster.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]