banner-elscatala-817x88px
Desè aniversari d\'ARTIUM, Centre-Museu Basc d\'Art Contemporani

Notícies

Desè aniversari d'ARTIUM, Centre-Museu Basc d'Art Contemporani

bonart vitoria-gasteiz - 22/03/12
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWGif_Viladot_180x180_2
ARTIUM, Centre-Museu Basc d'Art Contemporani de Vitòria-Gasteiz, recordarà el 2012 el desè aniversari de la seva obertura al públic amb un ampli programa que atendrà la memòria del temps transcorregut i les persones que han estat vinculades al desenvolupament del seu projecte cultural i artístic. A més de la creació d'un arxiu d'activitats, de l'edició d'un vídeo i d'una publicació, i del reconeixement als impulsors de la Col·lecció i als membres associats més veterans, ARTIUM ha previst un seguit d'activitats entre les quals destaca una triple exposició dels seus fons propis i la instal·lació d'enormes pancartes realitzades per artistes en una de les façanes de l'edifici. L'objectiu d'aquestes accions és, d'una banda, posar de manifest la feina feta en aquests anys pel centre-museu i, d'altra, establir en la memòria de la societat la pròpia celebració d'aquest desè aniversari.

ARTIUM va a celebrar també en els propers mesos diferents actes relacionats amb les persones que han resultat significatives en la seva trajectòria. D'una banda, el centre-museu té previst fer un homenatge a les persones que a mitjans dels anys 70 del segle passat van donar impuls al que avui es coneix com Col·lecció ARTIUM i que constitueix un dels fons patrimonials més importants en l'àmbit de l'art contemporani a Espanya. Es tracta de Cayetano Ezquerra, Pascual Jover i Pedro San Cristóbal. L'acte tindrà lloc el proper mes d'octubre, com a pròleg a la inauguració de la triple exposició de la Col·lecció ARTIUM, Estirar del fil. El centre-museu farà un reconeixement especial als gairebé 200 membres associats que han donat suport aquest projecte des que el 2002 es posés en marxa el servei, del qual avui en dia formen part gairebé mil persones, amb un concert de la banda McEnroe el 15 de juny.

Dos programes expositius tenen una vinculació específica amb la celebració dels deu primers anys de ARTIUM. Es tracta, d'una banda, del programa Grey Flag, una invitació del centre-museu a sis artistes–Kepa Garraza, Juan Pérez Agirregoikoa i Artemio, entre d'altres–perquè creïn sengles pancartes de cent metres quadrats per a ser instal · lades als dos extrems de la façana de l'edifici de la Biblioteca i la Sala Aquest Baixa del centre-museu. El programa, una reivindicació de la necessitat de l'art en temps difícils, compta ja amb les pancartes de Kepa Garraza i de Juan Pérez. Aquest programa compta amb el patrocini del col · leccionista Mario Legorburu i la coproducció del Centre Huarte d'Art Contemporani.

El segon programa expositiu, potser l'acció més significativa de totes s'han previst, tindrà lloc el 5 d'octubre amb l'obertura de la temporada i la inauguració d'una triple exposició de la Col·lecció ARTIUM. Per primera vegada des de l'obertura del centre-museu, i amb l'objectiu de promoure la Col·lecció ARTIUM com a origen del que avui és el centre-museu, tots els espais expositius del mateix estaran dedicats a obres dels seus fons propis. Les tres exposicions tindran un mateix punt d'arrencada, la idea de "estirar el fil"-paraules que formaran part del nom de cada mostra-i l'obra de Jorge Oteiza Homenatge a Velázquez, una de les peces més significatives de la Col·lecció.

Juntament amb programes especials per al Dia Internacional del Llibre i el Dia Mundial dels Museus, així com iniciatives de participació per a les vacances de Setmana Santa i el pont de desembre, ARTIUM inicia un programa especial de visites guiades de caràcter mensual anomenat " El museu per dins ", en el qual diferents treballadors del centre-museu mostraran espais habitualment tancats al públic però essencials per al seu funcionament i explicaran com es treballa en diferents àrees.

Més informació

Et poden
Interessar
...

817x68