banner-elscatala-817x88px
L\'univers màgic de la parella d\'artistes i dissenyadors Lalanne, a Sotheby\'s

Mercat de l'art

L'univers màgic de la parella d'artistes i dissenyadors Lalanne, a Sotheby's

bonart - 22/07/19
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Aquesta tardor Sotheby's Paris oferirà més de 280 obres d'art de la col·lecció extraordinària de Claude i François-Xavier Lalanne.

Considerats com dos dels artistes més pioners, importants i estimats del segle XX, François-Xavier (1927-2008) i Claude (1925-2019) Lalanne va donar vida a una obra poètica, unint el que és familiar i funcional amb un encant de somni i un sentit de l'humor capritxós. De la monumentalitat a la miniatura, cada peça de la seva col·lecció transmet el seu enfocament lúdic i únic al disseny.

Els aspectes més destacats seran l’emblemàtic Grand Choupatte de Claude ("Peus de col"), Bureau Crocodile ("Escriptori de cocodrils"), taules de fulles de ginkgo i a més de la peces de joieria com el Rhinocrétaire de François-Xavier ("Rhinodesk"), un ramat de les seves fantàstiques escultures d’ovelles (Moutons de Peter) i un ampli gabinet de barra dissenyat com una ovella salvatge de mufló (Grand Mouflon de Pauline). La selecció inclourà també diverses obres importants d'artistes que eren amics del duo, entre ells Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Max Ernst, William N. Copley, Jasper Johns i Elaine Sturtevant.


A la imatge, Claude i François-Xavier Lalanne © Edouard Boubat

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68