banner-1280x150-gene

Exposicions

"Humberto Rivas, fotògraf. Compromís creatiu" al Museu de Granollers

\
bonart granollers - 13/04/12

Humberto Rivas, fotògraf. Compromís creatiu és la nova exposició temporal que presenta el Museu de Granollers conjuntament amb l'Arxiu Humberto Rivas i que es podrà vistar del 19 d'abril al 2 de setembre del 2012. Una exposició que busca apropar l'obra i la personalitat del fotògraf, alhora que rememorar la seva mirada a Granollers que va immortalitzar l'any 1983 en un seguit d'imatges de la ciutat que es sumen i exemplifiquen el seu compromís creatiu.

L' exposició, comissariada des del Arxiu Humberto Rivas per Luisa Ortínez i Maria Helguera presenta 29 fotografies que conformen dos gran blocs expositius. Un primer dedicat a la seva trajectòria, exposada de manera sintètica amb divuit imatges seleccionades que són gairebé icones de l'obra fotogràfica d'Humberto que han quedat, per sempre, associades a l'artista. Els retrats, austers, els edificis estigmatitzats pel pas del temps, les habitacions desertes i els paisatges amb el temps aturat configuren el món creatiu de Rivas, del qual se'ns mostra ara una petita part.

Un segon bloc, sota el títol de Humberto Rivas a Granollers, presenta onze fotografies fruit del treball fotogràfic que el 1983 Humberto va realitzar per l'exposició col·lectiva Granollers: 8 punts de vista que va tenir lloc al Cercle Cultural de La Caixa de Granollers. Per Humberto la proposta va ser estimulant per la llibertat creativa que se li permetia, però sobretot important per compartir aquest treball amb els altres fotògrafs: Miquel Nauguet, Pere Cornellas i Manel Ubeda, Joan Fontcuberta, Toni Cumella, Jordi Guillumet i Pere Formiguera, amb alguns dels quals travaria una amistat mantinguda al llarg de tota la seva vida. Són aquestes imatges un exemple més del paisatges de Catalunya que va testimoniar Humberto i posen de manifest la particular manera de l'artista de seleccionar i retratar diferents escenaris de la ciutat, molts d'ells transformats ara pel pas del temps.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1