FCC-Segell-banner4
CaixaFòrum Girona exposa \

Exposicions

CaixaFòrum Girona exposa "Nombr3s de bona família"

bonart girona - 18/04/12
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Nombr3s de bona família. La seva utilitat en la vida quotidiana aposta científica que es pot veure al Caixafòrum Girona aquest mes d'abril, és una mostra interactiva que analitza la importància dels diferents tipus de nombres i la seva utilitat en la nostra vida diària.

La mostra proposa un recorregut per la història dels nombres, des dels naturals fins als complexos. Al llarg de sis mil·lennis, diferents classes de nombres han anat sorgint per resoldre problemes cada vegada més creatius. Abans que apareguessin, l’ésser humà va utilitzar l’enginy per comptar, i ho feia a partir de pedres, pals o simplement amb els dits.  Des d’aquells sistemes de numeració fins als actuals codis de barres o els dígits del nou DNI electrònic, el desenvolupament i perfeccionament dels nombres ha estat una constant.

El desenvolupament numèric ha permès comptar, ordenar, situar, comparar... i disposar d’un llenguatge que avui és esssencial per al desenvolupament de la ciència i de la tècnica. Aquesta exposició és una mostra interactiva que permet al visitant inventar-se noms per, posteriorment, modificar-los per satisfer altres necessitats, com la de comptar les ovelles del ramat en la prehistòria o, més recentment, fer possible la revolució digital.

Et poden
Interessar
...

817x68