SAC-Bonart-817x88

Certàmens

SCREEN Festival i Fira LOOP escalfen motors

bonart Barcelona - 20/04/12
SCREEN Festival i Fira LOOP escalfen motors
SAC-Bonart-180x180Peral_Banner-Bonart_180x180
Entre el 17 de maig i el 2 de juny, Barcelona celebra la seva trobada anual d'art contemporani: una cita que aquest any arriba a la desena edició i que atreu a la ciutat a nombrosos professionals, incloent representants dels museus més importants, artistes i galeristes de tot el món, així com a públic interessat en les últimes tendències en videoart. Durant aquests 17 dies se celebrarà la desena edició del SCREEN Festival, la desena edició de la Fira LOOP i el primer Fòrum Pro.

El 10è SCREEN Festival tindrà lloc a Barcelona del 17 de maig al 2 de juny, augmentant aquest any els dies d'exhibició de 10 a 17. Projectarà més de 1.000 peces de videoart de 500 artistes procedents de 40 països en més de 150 espais repartits per tota la ciutat. El festival oferirà 17 dies d'intens contacte amb les pràctiques creatives audiovisuals incloent les seves novetats i desenvolupaments més recents. Una gran plataforma especialitzada en la reflexió, difusió i comercialització de l'art en format vídeo que portarà a Barcelona a nombrosos professionals del sector (professionals del món de l'art, comissaris, col · leccionistes nacionals i internacionals, etc ..), implicarà a més de 200 entidadesde la ciutat (de galeries, museus, centres cívics i altres organismes) i presentarà més de 1.000 peces de videoart de 500 artistes procedents de40 països emmasca de150 espais repartits per tota la ciutat.

Any rere any les entitats s'impliquen en major grau en la seva celebració en programar i comissariar projeccions de videoart per tota la ciutat. Així és com es crea una extensa xarxa que es teixeix per tota la ciutat, creant un entramat de comunitat activa en la qual tots són art i part, per tal d'aconseguir que el festival sigui la trobada de videoart amb més programació i espais de tot Europa, i una cita de referència, imprescindible en el calendari artístic internacional.

L'exhibició de videoart durant aquestes dues setmanes i mitja es podrà veure en els principals espais d'exhibició de la ciutat, com museus, centres d'art i galeries, i també en espais no convencionals per a la projecció com llibreries, botigues, biblioteques, hotels i restaurants , gràcies a la programació de citySCREEN (la programació Off del festival) que acostarà el videoart a tots els públics. El SCREEN Festival implicarà aquest any un total de 16 galeries de la ciutat i també inclou en la seva programació un acurat programa d'Universitats i MiniScreen, la secció del festival dedicada al públic infantil.

La 10a Fira LOOP tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny i serà la més concorregudes de la seva història amb un total de 44 galeries presentant a un total de 48 artistes-dels quals presenten 22 premières (més del doble de l'any passat) - consolidant la fira com una plataforma per projectar per primera vegada els vídeos de les millors galeries i artistes internacionals.

Com a gran novetat neix aquest any el Primer Fòrum Pro, un fòrum professional que sota el títol What about production? (un dels leitmotiv del festival) tindrà lloc del 30 de maig al 2 de juny i sorgeix de la voluntat d'obrir un espai de reflexió professional per examinar preocupacions i desafiaments en relació a la producció actual de videoart.

A la imatge Emily Wardill, Fulll Firearms, 2011. Cortesia de l'artista

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68