FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Se l'han quedat els xinos!" a la Biblioteca Sagrada Família

bonart barcelona - 27/04/12
Nial nou-180x178q2w-MKl4
El dia 3 de maig a les 19.30 h. s'inaugura a la Biblioteca de la Sagrada Família Se l'han quedat els xinos! amb el passi del documental i debat amb un dels protagonistes de la mostra, Yuanjao Cheng.

Se l’han quedat els xinos! és una expressió que tots em sentit al passar davant d’aquells bars que tradicionalment portaven famílies catalanes o espanyoles. Has de parar atenció per veure-ho ja que molt sovint mantenen la tradició del local i fins i tot el nom. Però que hi ha darrera aquestes persones que amb pru feines coneixem? De les diferents onades migratòries hem anat coneixent les seves costums, tradicions i religió, però la comunitat xinesa no ha fet mai ostentació de la seva manera de fer, conviuen discretament amb la resta de la ciutadania, però quina és la seva percepció del món que ens rodeja, quins son els seus costums, somnis, il·lusions o ambicions? I en quin moment deixen de ser xinesos i passen a ser catalans?

Aquestes son algunes preguntes que inicien el projecte, el punt de partida. Se l’han quedat els xinos!’ s’acosta a la comunitat que viu a la ciutat del Prat, alguns des de fa dècades, altres que ja han nascut aquí i els pregunta directament sobre els tòpics que els rodegen.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner