FCC-Segell-banner4
108.000 visitants acudeixen al Saló del Còmic de Barcelona

Certàmens

108.000 visitants acudeixen al Saló del Còmic de Barcelona

bonart barcelona - 06/05/12
Nial nou-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha clausurat avui dia 6 de maig amb un gran èxit d'assistència en la seva trentena edició. Unes 108.000 persones han visitat el Saló durant els quatre dies que ha durat la trobada d'amants de la vinyeta que en aquesta ocasió celebrava els 40 anys d'un clàssic, Mazinger Z, amb la presència del seu creador, Go Nagai, i l'espectacular exposició Robots en la seva tinta.


Els robots i la seva relació amb el còmic ha estat l’eix temàtic del certamen, on el món dels superherois va tenir un destacat protagonisme al costat de grans mestres del còmic com Winsor McCay, Moebius o Jordi Longarón, sense oblidar a  Luis i Romulo Royo, Juanjo Guarnido, Paco Roca, els dibuixants de Cavall Fort, l’escola Joso, David Sánchez o el fanzine Naufraguito. El públic es va mostrar entusiasta amb la variada oferta d'activitats, omplint el Palau 8 de Fira de Barcelona.

Han tingut una gran acceptació les entrevistes professionals d'autors amb editors nacionals i internacionals organitzades per FICOMIC que ha donat l'oportunitat als nostres joves autors de mostrar els seus treballs. La gran festa del còmic va concloure amb la degustació d'un pastís d'aniversari gegant elaborat per especialment per al Saló del Còmic per Big Cake, en forma de la robot Tibi del Institut de Robòtica Industrial de la UPC. Desprès Lax’n’Busto va tancar el festival de concerts amb una multitudinària actuació.

La presència de Xina com convidat del Saló ha demostrat la vitalitat i força de la historieta del gegant asiàtic, mitjançant una gran exposició que va estar acompanyada dels més destacats autors i professionals del sector. Durant la seva trobada amb els professionals espanyols van mostrar el seu interès pel còmic que es fa en el nostre país i van manifestar que el mercat xinès és receptiu a la historieta europea. Arran d'això se'ls va plantejar una missió comercial i ells van dir estar encantats de rebre a editors i professionals espanyols. Des de FICOMIC s'ha fet arribar aquesta proposta a l'Institut de Comerç Exterior (ICEX).

La 31è edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà novament en el palau 8 Fira de Barcelona Montjuïc del 11 al 14 abril de 2013. El XVIII Saló del Manga tindrà lloc de l'1 al 4 de novembre i que per primera vegada es presentarà al Pavelló número 2 de Fira de Barcelona Montjuïc.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68