Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

El Museu de la Vidal Rural projectarà el documental "Stefan Cools: l'artista"

El Museu de la Vidal Rural projectarà el documental \
bonart l'espluga de francolí - 07/05/12

El proper divendres 11 de maig a les set de la tarda el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí projectarà el documental Stefan Cools: l’artista, de Daniel Ferrer, que reflexiona sobre la creació artística i sobre l’obra de Cools. Presentaran la projecció i participaran en el posterior debat el director de l’obra, Daniel Ferrer, Darío Olartua, president i director de la Fundació Setba, Cristina Sampere, responsable de projectes culturals de la mateixa fundació, i Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla.


Stefan Cools: l’artista neix íntimament relacionat a l’exposició que l’holandès inaugura a la sala de temporals de la Fundació Setba, a la Plaça Reial de Barcelona, el dia 8 de maig i que es podrà visitar fins el dia 29 de juny. El documental, igual que l’exposició, planteja a través de la reflexió de Cools les bases de l’etern debat sobre els problemes de la creació artística i la dificultat d’expressar-se. La limitació que suposen tant el material de treball com l’espai físic. Les fonts d’inspiració i la importància de l’art en la societat, actualment i històricament.

Partint d’aquesta reflexió particular i general sobre el món de l’art, el documental es narra des de tres eixos. La vida i la filosofia de l’artista holandès, les seves inquietuds. La seva exposició a la Fundació Setba. I, en paral·lel a aquestes dues, un retrat de la Plaça Reial de Barcelona, on hi ha la seu de la Fundació i on transcorre el film, trufat amb els comentaris dels que habiten, transiten o treballen a la plaça.

Stefan Cools és un artista jove que desenvolupa el seu potencial creatiu a través de diferents formats i suports. En l’exposició que es podrà a veure a Barcelona Cools hi ha portat obra en paper, objectes i instal·lacions a través dels quals reflexiona sobre la relació entre natura i art, les reminiscències que la relació de l’home amb la natura han deixat en la societat actual. D’altres vegades, com en la seva recent col·laboració amb el Centre d’Art CACiS, ha integrat les seves creacions dins espais naturals de manera permanent: Parlant amb les pedres que es pot veure al bosc d’aquesta entitat a Calders (Bages).

El director del documental, Daniel Ferrer (1977), és un llicenciat en Enginyeria Naval i Comunicació Audiovisual que va debutar amb l’obra a tres mans El rostre de les oliveres, juntament a Pere Ferrer i José Sedano, l’any 2007. En ella, els seus autors cerquen en els troncs de les oliveres de la serra de Tramuntana figures “realistes” que el pas del temps hi ha anat fixant. Ferrer torna a sobresortir l’any 2010 amb el seu projecte més ambiciós: La inspiració de Van Gogh, un documental rodat íntegrament en alta definició, en francès, que obté el reconeixement en diversos festivals tant per la temàtica, com pel desenvolupament narratiu i la tècnica utilitzada.

Per la seva banda, la Fundació Setba és una entitat que es dedica bàsicament a la promoció cultural i artística; a la protecció de les persones amb risc d’exclusió social i a la preservació i millora del medi ambient i la qualitat de vida. Creada l’any 2009 a Barcelona, entre els seus projectes destaca El Balcó de les Arts que pretén potenciar el talent artístic de persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals.
FM_Bonart-180x180px-Online180x180-cat

Et poden
Interessar
...