FCC-Segell-banner4
La Fundació Atrium Artis presenta \

Exposicions

La Fundació Atrium Artis presenta "Gemmes i escrits" a la biblioteca de la Coma Cros

bonart salt - 09/05/12
Baner_Viladot_Bonart_360x356banner web TA22_bonart_180x180
La Fundació Atrium Artis presenta el divendres dia 11 de maig a les 20 h. a la biblioteca pública Coma Cros de Salt l'exposició Gemmes i escrits. La mostra presenta la col·lecció de gemmes de Montse Bagué Cubí i Josep M. Serrano. Restarà oberta fins el dia 31 de maig.

Des dels temps més remots l'home ha tingut creences en la virtut i el poder de les gemmes. Algunes civilitzacions n'han fet part indissoluble de la seva cultura: Xina, la cultura maori, cultures meso-americanes amb el Jade, els indígenes nord-americans amb la turquesa, etc. Aquí, a Catalunya, a les mines de Gavà s'extreia (durant més de mil anys, en el Neolític) Variscita amb l'objectiu de crear gemmes.

Les gemmes han estat i són motiu de interès des de molts punts de vista; no solament el purament ornamental. Les gemmes tenen relació amb múltiples aspectes del coneixement humà: màgic, científic, artístic, literari, religiós i de poder, creences i supersticions, etc. L'exposició pretén relacionar les gemmes amb les diferents branques del coneixement, representades en els escrits continguts en els llibres de la Biblioteca.

Et poden
Interessar
...

817x68