MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Edward Hopper exposa al Museu Thyssen des del 12 de juny

Edward Hopper exposa al Museu Thyssen des del 12 de juny
bonart madrid - 10/05/12
El Museu Thyssen-Bornemisza i la Réunion donis musées nationaux de França presenten, primer a Madrid i més tard a París, l'exposició Hopper, que reunirà la més àmplia i ambiciosa selecció de l'obra de l'artista nord-americà que s'hagi mostrat fins ara a Europa, amb préstecs procedents de grans museus i institucions com el MoMA i el Metropolitan Museum de Nova York, el Museum of Fini Arts de Boston, l'Addison Gallery of American Art d'Andover o la Pennsylvania Academy of Fini Arts de Filadèlfia, a més d'alguns col·leccionistes privats, i amb esment especial al Whitney Museum of American Art de Nova York, que ha cedit 14 obres del llegat de Josephine N. Hopper, esposa del pintor.

Edward Hopper (Nyack, 1882 - Nova York, 1967) va ser un dels principals representants del realisme nord-americà del segle XX. Els seus quadres són un fidel retrat del país; revelen la seva cara més moderna, però sense idealitzar-la, mostrant la realitat de manera simplificada. Encara que va pintar també paisatges i escenes a l'aire lliure, la majoria de les seves obres es desenvolupen en llocs públics i urbans, com a bars, hotels, estacions, trens... entorns no obstant això pràcticament buits i amb forts contrastos entre llums i ombres que accentuen la solitud i el dramatisme de l'home modern. I és que, malgrat la seva popularitat i del seu estil aparentment accessible, les obres d'Hopper són un dels fenòmens més complexos de l'art del segle XX. A més, encara que es tracta d'un dels artistes nord-americans més benvolguts pel públic europeu, la seva obra només s'ha exposat aquí en explicades ocasions. Omplir aquest buit i aprofundir en la transcendència de la seva obra són els principals objectius d'aquest ambiciós projecte.

L'exposició a Madrid presentarà una selecció de 70 obres -pintures, dibuixos, gravats i aquarel·les- i analitzarà l'evolució d'Hopper des dels seus anys de formació en la New York School of Art fins a la seva etapa de maduresa, repassant així tota la seva trajectòria artística de forma cronològica però destacant també els temes més recurrents de la seva producció.  La mostra es podrà visitar del 12 de juny al 16 de setembre del 2012.

A la imatge, "Blackwell's Island", 1928 d'Edward Hopper. Col·lecció Soledad and Robert Hurst.      
Impremta Pages - banner-180x178180x180CAT

Et poden
Interessar
...