FCC-Segell-banner4
Els artistes Mr. Dheo i Paříž One intervenen la nova residència d\'estudiants de Temprano Capital Partners

Notícies

Els artistes Mr. Dheo i Paříž One intervenen la nova residència d'estudiants de Temprano Capital Partners

bonart porto - 25/07/19
180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Els artistes Mr. Dheo i Paříž One intervenen la nova residència d'estudiants de Temprano Capital Partners a Porto. Els artistes portuguesos han pintat dos murals de 137,5m2 amb missatges de sensibilització social.

Mr. Dheo, amb la col·laboració de l'artista Paříž One, ha executat una intervenció artística a les dues façanes (de 137,5m2 cadascuna) de la residència d'estudiants Livensa Living Porto Campus (Porto), de D'hora Capital Partners. El mural, executat amb la tècnica d'esprai, té per objectiu sensibilitzar dues problemàtiques socials: el racisme i la xenofòbia.

Mr. Dheo i Paříž One han intervingut la façana de l'edifici amb un mural realista que transmet un missatge sensibilitzador entorn la igualtat i el respecte des d'una perspectiva social. A través de la incorporació d'elements simbòlics com un mapa mundial o dues mans que formen un cor, els artistes han unificat diferents races, edats i cultures.

El projecte ha estat comissariat per Sònia da Rocha, directora del Programa d'Art Públic i mànager de Centres Comercials de Sonae Sierra i encarregada de seleccionar a l'artista, i per l'arquitecte José Quintela dóna Fonseca, qui ha dissenyat la residència d'estudiants Livensa Living Porto Campus. "Incloure art públic en residències d'estudiants permet als edificis establir una comunicació directa amb el públic, diferenciant-se de les seves destinació anònims i tenint l'oportunitat de ser recordat", destaca Quintela dóna Fonseca. D'altra banda, Sònia Da Rocha destaca la particularitat del projecte, ja que la zona d'Asprela a Porto és un territori molt diferent del de la ciutat, lluny del focus turístic i que majoritàriament està habitada per famílies i milers d'estudiants de tot el món : "és una molt bona oportunitat per als habitants d'aquesta zona el tenir una obra d'art públic d'aquesta bellesa i calibre".

Amb aquesta intervenció en Asprela (Porto), els artistes no només fomenten una major conscienciació de valors centrals per al funcionament de la nostra civilització, sinó que també mostren la capacitat de l'art urbà d'actuar com a catalitzador social en l'espai públic. "El treball que Mr. Dheo i Paříž One s'han desenvolupat en el projecte de Asprela és una increïble contribució i reflexió per a la societat, ja que parla sobre la tolerància entre diferents cultures i societats. Avui dia el món necessita pau i que la gent que visqui en harmonia ", afegeix Da Rocha.

D'hora Capital Partners és la primera empresa privada d'inversió i desenvolupament immobiliari que treballa en sector d'habitatges per a estudiants i que dissenya edificis en els quals inclou obres murals potenciant d'aquesta manera la presència de l'art urbà nacional en diferents ciutats.

La residència d'estudiants TSL Porto Campus està inclosa en el portfoli d'11 residències d'estudiants acabades o baix desenvolupament que hora té a la península ibèrica. En totes elles D'hora contempla projectes artístics d'aquest calibre i que estan tots dissenyats per l'arquitecte José Quintela dóna Fonseca. En 2018, Mr. Dheo ja va executar un mural a la residència d'estudiants TSL Marquês de Pombal a Lisboa.

A la imatge, mural dels artistes Mr. Dheo i Paříž One.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1